Quantcast

RTVS je nominována na evropskou cenu za animaci

| redakce | tisk

Cartoon Tributes každoročně vzdává hold vynikajícím evropským tvůrcům, producentům a vysílatelům animovaných filmů. Letos se RTVS dostala do užšího výběru a byla nominována na cenu v kategorii Vysílatel roku. Vítězové a držitelé ocenění budou vyhlášeni 22. září.

Cartoon Tributes již pošestnácté ocení tvůrce a vysílatele evropské animace. O cenách rozdělených do tří kategorií - vysílatel, investor/distributor a producent roku - bude hlasovat přibližně 1 000 účastníků ze 40 zemí, kteří se účastní Cartoon Fora, evropského koprodukčního fóra pro evropské televizní seriály. Koná se ve francouzském Toulouse, kde bude mít RTVS také své zastoupení. Letošní finalisté pocházejí z osmi evropských zemí: Dánska, Francie, Itálie, Německa, Nizozemska, Polska, Slovenska a Španělska.

Do užšího výběru v kategorii Vysílatel roku byly nominovány německá KiKA, slovenská RTVS, francouzská soukromá televize TF1 Unité Jeunesse a globální multiplatformní společnost GLITCH. Vítězové budou vyhlášeni 22. září.

RTVS dlouhodobě podporuje animaci, a to nejen jako koproducent, ale také jako vysílatel. RTVS vysílá řadu slovenských animovaných pořadů (např. "Websterovci", "Mimi a Líza", "Drobci", "Tresky plesky Chochmesovci") i řadu akvizičních animovaných pohádek pro nejmenší ("Lassie", "Lilin ostrov pokladov", "Údolie Muminovcov", "Píkova zoo", "Chvostík a Nespalík", "Rodina líšok a jazevcov", "Zigy a zoovláčik", "Bella a Sebastián", "Heidi", "Supersob Jeremy" a další).

zdroj: RTVS





Reklama




Vybrané články