Quantcast

TVP World se objeví v polském DVB-T2

| redakce | tisk

V pondělí 24. října 2022 dojde k úpravě programové nabídky testovacího DVB-T2/HEVC multiplexu polské veřejnoprávní TVP (Telewizja Polska). Z multiplexu MUX TVP bude vyřazen program TVP Kultura. Naopak se v paketu objeví stanice TVP World.

Doposud TVP šíří na 83. pozici v rámci testovacího DVB-T2/HEVC multiplexu program TVP Kultura HD. Od pondělí 24. října bude kapacitu v této síti využívat 24hodinový zpravodajský kanál TVP v anglickém jazyce - TVP World.

Stanice TVP Kultura bude nadále dostupná domácnostem s klasickou pozemní anténou na 30. pozici prostřednictvím osmého multiplexu (MUX 8).

TVP World - logo stanice
▲ TVP World - logo stanice

TVP World se svým způsobem vrací do pozemního vysílání v Polsku. Stanice vysílala po svém spuštění v roce 2021 jako noční pásmo v rámci vysílání stanice TVP Info HD, která je šířena ve střetím multiplexu (MUX 3).

Kanál TVP World je v současné době dostupný například v Estonsku, Litvě a Velké Británii.

TVP Kultura je televizní stanice zaměřená na kulturní obsah. Divákům nabízí filmy, seriály, zábavné pořady, koncerty, divadelní hry, dokumenty, reportáže, zpravodajství nebo publicistické pořady. Stanice začala vysílat v roce 2005. V roce 2019 Telewizja Polska spustila kanál TVP Kultura ve vysokém rozlišení (TVP Kultura HD). SD a HD verze kanálu mají shodný obsah. Liší se jen technickou kvalitou.

TVP World je kanál z portfolia společnosti Telewizja Polska, který začal vysílat v roce 2021. Stanice vysílá v angličtině. Kanál vznikl v důsledku transformace projektu Poland In, který funguje od roku 2018. V rámci TVP World najdou diváci zpravodajské a publicistické pořady, které přinášejí informace o dění v Polsku i ve světě. Připomeňme, že již dříve bylo oznámeno spuštění kanálu pod názvem Poland 24, který rovněž vychází z projektu Poland In, a společné stanice veřejnoprávních vysílatelů zemí Visegrádské skupiny (Polsko, Česká republika, Slovensko a Maďarsko) pod značkou V4 TV. Projekty Poland 24 a V4 TV ale neodstartovaly.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články