Quantcast

Rai spustí regionální kanály v HD

| redakce | tisk

Dva z regionálních programů Rai přejdou již brzy do vysokého rozlišení (HDTV). Od 30. ledna 2023 bude Rai vysílat regionální stanice Rai Sudtirol (v němčině) a Rai Alto Adige (v italštině) v HD.

Rai Sudtirol a Rai Alto Adige budou zpočátku dostupné v HD jen v italském pozemním multiplexu. Dá se očekávat, že HD distribuce bude dostupná také v distribučních multiplexech v režimu multistream na satelitu Eutelsat 5 West B 5°W), který se používá jako distribuční médium pro pozemní vysílače v Itálii.

Během roku bude Rai postupně překlápět všechny své regionální stanice do vysokého rozlišení. Zatím není známo, zda regionální verze Rai3 přejdou do HD i v satelitní DTH platformě TivúSat (satelity Eutelsat Hot Bird, 13°E). Aktuálně zde vysílají v SD a jejich signál je zakódován a dostupný jen pro zákazníky s kartami a moduly TivúSat.

Rai poskytuje všechny své národní kanály ve vysokém rozlišení (HDTV), vyjma zmíněných regionálních verzí Rai3. Italský veřejnoprávní vysílatel také provozuje jeden program v Ultra HD rozlišení Rai 4K.





Reklama




Vybrané články