Quantcast

52E: Start Canal Motor HD, restart DVB-S2 muxu WNS

| redakce | tisk

Společnost WNS (Wide Network Solutions) po čase opět provozuje svoji první DVB-S2 platformu na pozici 52°E v evropském paprsku. Zároveň se rozšířila programová nabídka o další HD stanice, včetně nově šířeného programu Canal Motor HD.

DVB-S2 platforma WNS se vysílá opět na kmitočtu 10,762 GHz s horizontální polarizací. V sobě publikování článku měla tyto parametry: symbolová rychlost 30 Msymb/s, FEC 3/4, normu DVB-S2 a modulaci QPSK. Před časem DVB-S2 paket WNS opakovaně měnil parametry. Pravděpodobně se jednalo o technické testy s cílem najít optimální vysílací parametry.

Persiana Two HD - záběr z příjmu stanice
▲ Persiana Two HD - záběr z příjmu stanice

Paket obsahuje dříve šířené stanice MBC Persia HD, Persiana Sports HD a Iran International HD a nově šířené programy Persiana Medical HD, Persiana 2 HD a Canal Motor HD. Ve všech třech případech se jedná o nové programy na pozici 52°E. Navíc Canal Motor HD se vysílá také v dalším multiplexu - na stejné frekvenci v opačné polarizaci (vertikální).

Persiana Medical HD - záběr z příjmu stanice
▲ Persiana Medical HD - záběr z příjmu stanice

Persiana Medical HD a Persiana 2 HD jsou nové tématické kanály skupiny Persiana Group s cílem nabízet divákům pestrou nabídku pořadů různých žánrů. Persiana 2 HD bude zaměřen na zábavu, zatímco Persiana Medical HD na pořady věnované zdraví a životnímu stylu. Obě vysílají krátký spot, který se opakuje.

Canal Motor HD - záběr z příjmu stanice
▲ Canal Motor HD - záběr z příjmu stanice

Canal Motor HD je norský program věnovaný adrenalinu, včetně extrémních sportů.

technické parametry - Canal Motor HD:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA
• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články