Quantcast

Eutelsat se stal členem GSOA

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat se stal řádným členem Global Satellite Operators Association (GSOA) se sídlem v Bruselu, globálního sdružení řízeného generálními řediteli, které zastupuje globální a regionální satelitní operátory.

Připojením k GSOA Eutelsat vyjadřuje svou podporu silnému sektoru satelitní komunikace s jednotným globálním hlasem, který spojuje svět udržitelným způsobem. Společně se svými kolegy se Eutelsat hodlá plně podílet na utváření ekosystému satelitní komunikace budoucnosti. Ať už se jedná o dostupnost satelitních frekvenčních pásem, podporu odpovědného využívání vesmíru nebo připojení těch, kteří nemají dostatečné služby, mnohostranné a strategické výzvy v oblasti vesmíru vyžadují spolupráci.

Eutelsat dodržuje snahy asociace, zejména zajištění dostupnosti satelitních frekvenčních pásem během probíhajícího procesu Světové radiokomunikační konference 2023 (WRC-23), který je klíčem k tomu, aby vesmírné technologie mohly plně využít svůj potenciál, aby sloužily potřebám světové konektivity.

Eutelsat a GSOA (foto: Eutelsat)
▲ Eutelsat a GSOA (foto: Eutelsat)

GSOA je uznávána jako reprezentativní orgán pro satelitní operátory mezinárodními, regionálními a národními orgány včetně regulátorů, tvůrců politik, organizací stanovujících standardy, jako je 3. generace Partnerského projektu (3GPP), a mezinárodních organizací, jako je Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) a Světové ekonomické fórum (WEF). Prostřednictvím GSOA se satelitní sektor snaží reagovat na požadavky na lepší společnost založenou na datech. Robustní a škálovatelné satelitní infrastruktury jsou ideálně umístěny tak, aby překlenuly digitální, sociální, vzdělávací a zdravotní propasti a také aby byly součástí ekosystémů 5G, 6G a IoT.

„Jsem nadšená, že mohu spolupracovat s Evou Berneke, generální ředitelkou Eutelsat a jejím týmem, abychom občanům a vládám přinesli výhody satelitní komunikace a posunuli odvětví o krok vpřed v poskytování konektivity kdekoli a kdykoli,“ uvedla Isabelle Mauro, generální ředitelka GSOA.

Eva Berneke, generální ředitelka společnosti Eutelsat, dodala: "Naše týmy jsou nanejvýš nadšené, že se mohou připojit k GSOA v době velkých transformačních změn v odvětví, kdy dochází k rozmachu trhu s konektivitou, průlomovým inovacím a výraznému nárůstu počtu zapojených hráčů. Jsme zapojeni na různých úrovních a v několika pracovních skupinách v rámci GSOA a rádi bychom podpořili globální satelitní průmysl na cestě k odolnosti, odpovědnosti a inovacím."

zdroj: Eutelsat





Reklama




Vybrané články