Quantcast

AMC Networks vrátila starou licenci Spektrum Home

| redakce | tisk

Společnost AMC Networks vrátila RRTV starou satelitní licenci pro šíření programu Spektrum Home. Provozovatel bude stanici Spektrum Home poskytovat přes satelit i nadále a šířit ji na základě novější licence, která platí až do roku 2035.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním sedmém zasedání konaného 18. dubna 2023 vzala na vědomí, že společnosti AMC Networks Central Europe zanikla satelitní licence pro program Spektrum Home udělená 8. srpna 2017. Regulátor tak rozhodl na základě požadavku vysílatele ze dne 4. dubna 2023 a vydal společnosti AMC Networks o tom osvědčení.

Zatímco původní, vrácená, licence Spektrum Home měla v licenci uvedenou základní programovou specifikaci vysílání pořadů o architektuře, interiérovém designu, kutilství, renovaci nemovitostí a o životním stylu, nová licence, udělená v lednu letošního roku, na základě které nyní vysílá obsahuje jen obecnou formulaci "program se zaměřením na zábavní pořady vyrobené zejména v Kanadě a Austrálii, ale i v Evropě". V dalších programových podmínkách nové licence Spektrum Home je uvedeno, že programová skladba obsahuje filmy, seriály, pořady o životním stylu a jiné dokumentární pořady a také sportovní pořady.





Reklama




Vybrané články