Quantcast

Řecké rádio s obrazovými informacemi

| redakce | tisk

Běžně rozhlasové stanice na satelitu vysílají nabízejí svým posluchačům jen klasicky audio, případně doprovodné informace o pořadu v EPG, nebo rádio se statickým obrazem (logem), eventuálně další servis prostřednictvím červeného tlačítka (HbbTV).

Jiné služby se rozhodla svým posluchačům nabízet řecká veřejnoprávní rozhlasová stanice Trito Maestro. Vedle zvuku nabízí svým posluchačům i obrazové informace (rádio s "obrázky"), ve kterých informuje o právě hrané skladbě.

Trito Maestro - ukázka z vysílání obrazového EPG
▲ Trito Maestro - ukázka z vysílání obrazového EPG

Trito Maestro je stanice zaměřená na tzv. vážnou hudbu. Informace o právě vysílaném dílu je uvedena v anglickém jazyce. Není zde proto nutné překonávat jazykovou bariéru (řečtinu).

Trito Maestro vysílá volně ( FTA) v distribučním multiplexu ERT na satelitu Hellas Sat 3 (39°E). Příjmové podmínky v Česku a na Slovensku jsou velmi příznivé. Příjem je možný s parabolami od průměru cca 60 cm.

technické parametry - Trito Maestro:

• Hellas Sat 3 (39°E), freq. 12,223 GHz, pol. H, SR 13380, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, FTA

Obdobnou službu (rádio s obrazovými informace) ale s pop-hitovými skladbami nabízí rakouská rozhlasová stanice Ö3 (Österreich 3) na satelitu Astra na pozici 19,2°E.





Reklama




Vybrané články