Quantcast

Placené japonské kanály JSTV ukončí vysílání

| redakce | tisk

Japonské televizní kanály JSTV ukončí na konci října letošního roku vysílání. Oznámila to společnost NHK Cosmomedia (Europe) Limited, která programové služby JSTV1 a JSTV2 provozuje.

Po více než třiceti letech skončí vysílání a distribuce programů japonské televize (JSTV 1 a JSTV 2), které vysílají 24 hodiny denně 7 dní v týdnu v Evropě, Rusku, na Středním východu a v severní Africe.

Důvodem uzavření obou stanice je klesající počet zákazníků, kteří si programy předplácejí a změny kolem vysílání. Vliv na pokles abonentů mohou i poměrně vysoké ceny předplatného, které dosahují až 50 eur měsíčně.

Programy JSTV1 a JSTV2 jsou šířeny ve vysokém rozlišení (HDTV) prostřednictvím satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Vysílání je zakódováno systémem Conax. Stanice jsou poskytovány také i jako doplňková služba u balíčků poskytovatelů televizních služeb přes internet. Vysílání JSTV1 a 2 skončí na konci října jak na satelitu, tak i na internetu.

Během září hodlá veřejnoprávní NHK informovat o tom, jakým způsobem bude divákům nabízet své pořady v japonském jazyce za hranicemi Japonska.

JSTV 1 vysílá široký rozsah televizních pořadů, včetně dokumentů, dramat, pořadů o cestování, historii, kultuře, vaření. V programu jsou také filmy a komedie. JSTV 2 nabízí zprávy z Japonska 24 hodiny denně a nabízí podobný obsah jako první kanál a navíc i pořady pro děti.

zdroj: satkurier.pl + TeveHaber + JSTV





Reklama




Vybrané články