Quantcast

Sanremo bude Rai vyrábět a vysílat ve 4K

| redakce | tisk

Proslulý hudební festival Sanremo bude italský veřejnoprávní vysílatel Rai poprvé vyrábět a vysílat v ultra vysokém rozlišení (UHD) ve formátu 4K. Diváci si budou moci užít show do všech detailů.

Navzdory logistickým potížím divadla Ariston bude letošní pěvecká soutěž vysílána ve 4K rozlišení a s vícekanálovým zvukem v Dolby Digital 5.1.

Diváci v Itálii budou moci od 6. do 10. února 2024 sledovat všech pět večerů ze Sanrema v rozlišení 3840x2160. Přímé přenosy z letošního Sanrema zajistí veřejnoprávní vysílatel na svém satelitním programu Rai 4K, který je dostupný všem divákům TivúSat s odpovídající novější dekódovací kartou.

Rai 4K ze satelitu je jistota stabilního a bezproblémového příjmu 4K obsahu (nejen) po dobu Sanrema. Rai bude poskytovat 4K stream také divákům pozemního vysílání prostřednictvím červeného tlačítka (HbbTV). Nicméně tuto variantu nebude Rai nijak propagovat s ohledem na možné přetížení vysílacích serverů.

Rai aktuálně provozuje jeden 4K kanál a to zmíněný Rai 4K dostupný na satelitu (Eutelsat Hot Bird, 13°E). Vysílá na něm produkci, která byla vyrobena v nativním 4K rozlišení.

zdroj: dday.it





Reklama




Vybrané články