Quantcast

Intelsat rozšíří pronájem satelitů OneWeb

| redakce | tisk | názory

Novou významnou víceletou multimilionovou smlouvu podepsal francouzský satelitní operátor Eutelsat se společností Intelsat na její konstelaci satelitů na nízké oběžné dráze Země (LEO) OneWeb.

Dohoda, která začne platit v polovině roku 2024, má hodnotu až 500 milionů dolarů na sedm let, přičemž pevný závazek činí 250 milionů dolarů, včetně dohody podepsané v březnu 2023 ve výši 45 milionů dolarů, s opcí na dalších 250 milionů dolarů do konce tohoto období. Umožní společnosti Intelsat kombinovat síť LEO OneWeb se svými GEO a pozemními sítěmi a poskytovat komplexní zákaznická řešení podporující sítě, státní správu a sektor mobility.

Satelity OneWeb (foto: Eutelsat)
▲ Satelity OneWeb (foto: Eutelsat)

Klíčovými prvky partnerství budou inovace a technologický pokrok a možnost zapojit Intelsat do budování konstelace OneWeb nové generace jako jednoho z jejích hlavních odborníků. Taková spolupráce pomůže dále zdokonalit systém OneWeb, který se vyvíjí tak, aby podporoval komplexní komunikační potřeby nové generace a nabízel robustní a spolehlivá řešení připojení, která nemají konkurenci.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články