Quantcast

RTL bude kódovat signál také na Hot Birdu

| redakce | tisk

RTL Group, provozovatel kanálů RTL, Traumpartner, Vox a n-tv, bude kódovat satelitní signál všech svých stanic také na družici Hot Bird 6 (13°E), kde vysílá v rámci paketu T-Systems.

Zatím není známo v jakém systému bude RTL své programy na pozici 13°E. V úvahu přichází systém Cryptoworks, který používal provozovatel T-Systems u fotbalových přenosů a dříve tímto systémem kódoval i německou verzi zpravodajského CNN.

Společnosti RTL Group a MTV Networks se minulý týden dohodly s operátorem SES Astra ohledně kódování satelitního signálu svých programů na družici Astra 19,2°E a vstup do nové pay-tv platformy Dolphin, která bude poskládána z doposud volně vysílaných německých stanic.

Provozovatelé odůvodňují kódování potřebou chránit své programy před neautorizovaným příjmem a také potřebu pro další rozvoj, který jim umožní jen šíření jako placené.

Nová platforma, která vzniká pod pracovním názvem Dolphin bude obsahovat kanály RTL, RTL II, Super RTL, Vox, n-tv a Traumpartner TV a dále MTV Germany, Viva TV, Nick (Nickelodeon) a Comedy Central (odstartuje začátkem příštího roku). V současnosti vedou jednání o začlenění do Dolphin také Das Vierte a také vysílací společnost ProSiebenSat.1, která provozuje kanály Sat.1, Pro Sieben, Kabel 1 a N24. Veřejnoprávní kanály ARD a ZDF kódovat satelitní signál nechtějí.

Platforma Dolphin bude používat systém Nagravision, který využívá také německá pay-tv Premiere.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články