Quantcast

UPC chce ještě letos nabízet HD programy

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost UPC Česká republika hodlá ještě v letošním roce nabízet programy ve vysokém rozlišení (HDTV). Především se počítá s vysíláním HD programů v digitální kabelové nabídce UPC Digital, kterou spustila nedávno.

"UPC začne nabízet HDTV (půjde o testovací komerční nabídku) v tomto roce", říká serveru parabola.cz František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika. "Podle mého odhadu do měsíce", dodal.

Bude UPC vysílat ČT, Novu i Primu v HD? "Zda vněm bude obsaženo HD vysílání TV Nova a dalších televizních stanic bude ovšem záležet na uzavřených smlouvách. A kdy a zda k tomu dojde zrovna v případě TV Nova a některých dalších stanic, skutečně nevím", uvedl k obsahu František Malina.

O jaké HD vysílání půjde? "O skutečné HDTV vysílání i o tzv. přepočítané z SD signálu. Bude záležet na tom, co která tv stanice nabídne", popsal Fr. Malina.

HD programů se zřejmě dočkají i abonenti satelitní platformy UPC Direct. "Mám obecné informace o tom, že se tento krok zvažuje i na UPC Direct. Ale tato služba je mezinárodní a konečné rozhodování probíhá mimo strukturu UPC ČR", řekl František Malina a dodal, že nevylučuje kombo set top boxy pro příjem digitálních platforem UPC.





Reklama




Vybrané články