Quantcast

Portugalsko má 2,2 milionu zákazníků pay-tv

| redakce | tisk

Společnost Zon Multimédia zůstává lídrem na trhu s placenou televizí v Portugalsku i přes fakt, že klesl její tržní podíl ze 74,3 na 71,1 procenta ve třetím kvartále letošního roku. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu telekomunikačního regulátora Anacom.

Druhý největší je na trhu Cabovisão se 13,5 procenty podílu na trhu. Následuje ji PT Comunicações s 9,5 procenty (je jediným operátorem, který zaregistroval růst z 5,4 procent v roce 2007) a TV Tel se 3,1 procenty.

Na konci sledovaného období červenec až září 2008 bylo v Portugalsku 2,2 milionu abonentů placené televize. Kabelová televize měla lví podíl - 1,49 milionu klientů nebo-li 67,3 procentní podíl na trhu s pay-tv. Počet abonentů kabelové televize klesl o 6 tisíc (0,3 procenta) ve srovnání s předchozím kvartálem ale byl vyšší o 21 tisíc v porovnání se třetím čtvrtletím roku 2007.

Snížením počtu zákazníků kabelové televize byl kompenzován růstem poptávky po příjmu TV signálů v jiných technologiích. Ve třetím kvartále vzrostl individuální satelitní příjem (DTH) o 6,8 procenta na 561 tisíc zákazníků. Satelitní příjem si tak udržuje 25,3% podíl na trhu s pay-tv. Další přístupové technologie jako FWA a veřejná telekomunikační síť měla 7,4% podíl s pay-tv, což je růst o 37,5 procenta ve srovnání s předchozím kvartálem.

Společnost Zon Multimédia, vlastník placené televize TV Cabo, potvrdil investovat 120 až 140 milionů euro v následujících letech do rozvoje svých aktivit.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články