Quantcast

Kyjevská TV Gamma míří na satelit

| redakce | tisk

Ukrajinská národní rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém pátečním zasedání udělila satelitní licenci televizi Gama. Tato stanice již vysílá v rámci digitální terestrické sítě (DVB-T) pro Kyjev a okolí.

V blízké budoucnosti bude televize dostupná nejenom v Kyjevě ale také v dalších regionech Ukrajiny, kteří podepíší s provozovatelem stanice kontrakt ohledně zařazení do nabídky.

TV Gamma získala licenci na vysílání v dubnu 2006. Zkušební vysílání bylo spuštěno v prosinci téhož roku jako součást DVB-T experimentu na Ukrajině. Pravidelné vysílání odstartovala v září 2007. Do televize bylo zainvestováno přibližně 5 milionů dolarů.

Stanice TV Gamma je zároveň první stanicí na Ukrajině, která vysílá pouze v digitálním přenosu a její signál může aktuálně přijímat zhruba 150 tisíc domácností na Ukrajině a dalších 250 tisíc domácností může stanici sledovat prostřednictvím kabelových a IPTV operátorů. Satelitní distribuce umožní expandovat do dalších kabelových sítí ve všech regionech Ukrajiny.

Satelitní signál TV Gamma musí být kódován - zatím není známo na kterém satelitu a v jakém systému bude program šířen. Podle nezávislého odborníka Alexandra Glushchenka stojí pronájem transpondérové kapacity 5 až 10 tisíc USD měsíčně.

zdroj: tele-sat.info





Reklama




Vybrané články