Quantcast

Největší pay-tv platformou v Evropě nadále Sky Digital

| redakce | tisk

Italský institut e-Media Institute provedl průzkum satelitního trhu a sestavil žebříček deseti největších satelitních pay-tv v Evropě co do počtu abonentů. Na první pozici je placená síť Sky Digital společnosti BSkyB s působností ve Velké Británii a Irsku (34 procentní podíl na TV trhu).

Canal Plus z Francie se 5,3 miliony klientů je na druhém místě, následuje ji italská služba Sky Italia se 4,7 miliony klienty (19,9 procent všech TV tamních domácností přijímá paket Sky Italia). Na další pozici je španělská Digital+ společnosti Sogecable se 2 miliony abonentů (12,5 procent).

Na šesté pozici je Canal Digital skandinávského satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting s působností v Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku, kde má celkem před 1 milion klientů (9 procentní podíl na TV trhu), následuje ji konkurenční síť Viasat společnosti MTG, která působí ve stejných zemích, kde má celkově 676 tisíc uživatelů (podíl 6 procent).

Portugalská Zon Multimedia TV Cabo je na osmé pozici se 424 tisíci klienty (11,3 procent), devátou pozici drží platforma Nova společnosti Multichoice v Řecku a Kypru se 322 tisíci abonenty. Žebříček deseti největších pay-tv uzavírá německá platforma ArenaSat kabelového konsorcia Unity Media se 191 tisíci zákazníky (0,5 procenta).

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články