Quantcast

Ruské MTV volně v Ku pásmu na 40E

| Martin Vyleťal | tisk

Ruská mutace hudební a lifestylové televize MTV se dnes nečekaně objevila na ruském telekomunikačním satelitu Express AM1 (40°E) v Ku pásmu, volně. Příjem stanice je možný i na území České republiky a Slovenska.

MTV Russia s nulovým časovým posunem ("pravá" moskevská verze) je šířena pod identifikací MTV+0 na kmitočtu 11,599 GHz, polarizace vertikální, SR 4340, FEC 3/4, DVB-S, video PID 201, audio PID 202, FTA ve velmi dobré obrazové i zvukové kvalitě. Video bit rate je 4,9 Mbit/s při rozlišení 720x576, zvuk je šířen ve 256 kbit/s. Pro příjem se doporučuje parabola od průměru 100 cm. Zatím není jasné, zda zde bude program zde šířen trvale, nebo zda se jedná o příležitostné vysílání. Za šíření programu zodpovídá satelitní operátor RSCC.

Ruské MTV volně v Ku pásmu na 40E
▲ Ruské MTV volně v Ku pásmu na 40E

Stejná verze ruského MTV byla doposud dostupná jen v rámci placené televize NTV Plus na satelitu Eutelsat W4 (36°E) v systému Viaccess a pokud chtěli diváci program v Rusku vidět, museli za příjem platit. Verze MTV se čtyřhodinovým posunem je dostupná volně na družici Jamal 201 (90°E) ale v C pásmu.

zdroj: sat-digest.com + vl. zpráva





Reklama




Vybrané články