Quantcast

Ukrajinská Gamma TV začala vysílat přes satelit

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Ukrajinská Gamma TV začala vysílat přes satelit

Ukrajinská komerční stanice Gamma TV začala v pondělí 1. června 2009 vysílat přes satelit. Program se objevil v multiplexu Ukrkosmos na řeckém satelitu Hellas Sat 2 (39°E). Gamma TV je vůbec první ukrajinský kanál, který byl doposud šířen prostřednictvím digitální terestrické sítě (DVB-T).

Gamma TV získala licenci 20. dubna 2006 od ukrajinského regulátora televizního a rozhlasového vysílání. Testy stanice v DVB-T byly zahájeny 26. prosince téhož roku. V následujícím roce 10. září zahájila pravidelné vysílání.

Kanál Gamma TV vysílá 24 hodiny denně a přináší programy pro všechny věkové kategorie. Gamma TV přináší zpravodajství z domova i ze světa, filmy, hudební pořady, seriály, animované filmy a další.

Ukrajinská Gamma TV začala vysílat přes satelit
▲ Ukrajinská Gamma TV začala vysílat přes satelit

Stanice Gamma TV je šířena na družici Hellas Sat 2, na kmitočtu 11,512 GHz, polarizace horizontální, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S na parametrech, které dříve využívala Ren TV Moldavia. Pro příjem transpondéru je v Čechách nutná parabola o průměru okolo 140 cm, lepší příjmové podmínky jsou směrem na východ.

zdroj: sat-digest.com + vl. zpráva





Reklama




Vybrané články