Quantcast

STV chce za rok spustit další kanál

| redakce | tisk

Slovenská televize (STV) hodlá nejpozději do jednoho roku spustit v pořadí čtvrtou programovou službu. Nepůjde ale o čtvrtý kanál, jak ukládá zákon o digitalizaci ale o Päťku. Vysílání tohoto programu má být určené pro Slováky žijící v zahraničí.

Plán schválila Vláda SR v září loňského roku v rámci Koncepcie štátnej politiky starostlivosti o Slováky v zahraničí do roku 2015. Píše mediálne.sk.

Nový kanál Päťka (STV5) má vysílat volně prostřednictvím satelitu. Vysílání by mělo být zahájeno do 30. června 2010. Televize očekává, že na nový kanál dostane prostředky. Státem financované vysílání provozuje i Slovenský rozhlas (SRo) na stanici Radio Slovakia International.

Po sportovním okruhu Trojka (STV3) bude muset STV spustit nejpozději do roku 2012 čtvrtý národní okruh STV4. Podle stávajících plánů půjde o vzdělávací okruh. Mělo by jít o společný projekt televize a Ministerstva školství SR.

STV s pěti programy bude mít více stanic než Česká televize (ČT), která s trojnásobným rozpočtem má jen čtyři programy - ČT1, ČT2, zpravodajský program ČT24 a sportovní ČT4. Polská televize TVP má sedm stanic, maďarská dvě.





Reklama




Vybrané články