Quantcast

Galaxie Sport začala testovat v DVB-T síti CDG

| Tisk

logo Kabelový a satelitní placený sportovní kanál Galaxie Sport zahájil dnes v 9:00 hodin zkušební vysílání v DVB-T síti společnosti Czech Digital Group (CDG).

Program Galaxie Sport je v DVB-T (většinou) kódovaný stejně jako na satelitu v paketu CS Link (Astra 3A, 23,5°E) kódovacím systémem CryptoWorks s CAID 0D03, 0D0F a 0D70, což odpovídá přístupovým kartám TaT, Gital a SkyLink (TBDS).

Dekódovací karty zmíněných distributorů karet pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu dokáží v tomto případě dekódovat i signál Galaxie Sport v DVB-T multiplexu CDG. Nutné je mít aktivní tarif s programem Galaxie Sport (v případě TaT a SkyLink nabídku MULTI nebo samotný kanál, u Gitalu stačí mít aktivován samotný program Galaxie Sport) a také DVB-T set top box s dekodérem CryptoWorks (buď zabudovaným či slotem pro vložení CAM CryptoWorks). Takových přijímačů připravených na příjem kódovaného vysílání na našem trhu příliš mnoho modelů není.

"Pro toto vysílání Galaxie sport, s.r.o. udělila souhlas s tím, že datový tok s modulací programu Galaxie sport bude zkušebně zařazen v období od 1. prosince 2007 do 31. prosince 2007 do datového multiplexu použitého k modulaci digitálních vysílačů společnosti Czech Digital Group, a.s. Modulace bude použita pro testy a ověření pay TV v DVB-T, tzn. kódování v systému Cryptoworks ve standardu MPEG 2 a MPEG 4," uvedla nedávno Eva Novotná z tiskového oddělení Galaxie Sport.

Vysílání Galaxie Sport má v DVB-T statut zkušebního provozu a signál může být během testů kdykoliv kódován či odpojen. V době publikování této zprávy byl signál kódován. Některé pořady Galaxie Sport se mohou vysílat volně.

Kvůli připojení dalšího programu do multiplexu CDG muselo dojít k zredukování datového toku kanálu Nova ve vysokém rozlišení. Ke stejné redukci dříve došlo i na satelitu, kde tento HD kanál stále testuje v paketu CS Link.

Parametry DVB-T paketu Czech Digital Group:
TV kanál: 46 (674 MHz)
Šířka pásma: 8 MHz
Vysílací mód: 8k
Ochranný interval: 1/16
Kódový poměr: 2/3
Konstelace: 64QAM
Hierarchický mód: ne-hierarchický
Celková bitová rychlost: 23,42 MBps

parametry Galaxie Sport:
service ID 3


video PID 205
audio PID 206
kompresní formát: MPEG-2
kódování: CryptoWorks

Kanál Galaxie Sport patří do skupiny CME, kam také patří i TV Nova a filmový kanál Nova Cinema. Začátkem příštího roku chce vlastník televize otestovat, zda a jak diváci Galaxie Sport přijmou tuto stanici pod novým názvem Nova Sport.

DVB-T síť CDG pracuje zatím jen v Praze a okolí na K46. V multiplexu jsou programy Prima TV, Óčko, Public TV, TV Noe, Nova HD (vše nekódovaně) a placený kanál Galaxie Sport. Mezi rádii se vysílá Rádio Proglas.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články