Quantcast

TV Nova je nucena dočasně obnovit analogové vysílání v Domažlicích

| Tisk

logo Dne 1. září 2007 přistoupila TV Nova v rámci tzv. experimentálního projektu přechodu ze zemského analogového televizního vysílání na zemské digitální televizní vysílání v České republice k vypnutí zemského analogového televizního vysílání v oblasti Domažlic.

Po uplynutí 90 dnů od data vypnutí, tj. po 29. 11. 2007, může Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nevyužívané analogové frekvence TV Nova odebrat, čímž by TV Nova ztratila možnost obnovit analogové vysílání v případě problémů s digitálním vysíláním. TV Nova požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o písemné ujištění, že k odebrání příslušných frekvencí alespoň do doby vydání platného Technického plánu přechodu z analogového na digitální vysílání nepřikročí. K dnešnímu dni však žádné takové písemné ujištění neobdržela.

V případě ztráty analogových frekvencí přitom neexistuje záruka, že TV Nova bude schopna v oblasti Domažlic vysílat po celou dobu platnosti její licence až do roku 2017, neboť Český telekomunikační úřad přes opakované žádosti neprodloužil současnému provozovateli vysílání TV Nova, společnosti České radiokomunikace, příslušná dočasná oprávnění k provozování rádiových kmitočtů využívaných pro digitální vysílání v oblasti Domažlic.

Dle informací, které TV Nova pravidelně dostává od svých diváků a zároveň na základě informací z tištěných médií, se navíc v oblasti Domažlic projevují nejrůznější problémy s příjmem digitálního signálu a jeho kvalitou (tzv. kostičkování obrazu či jeho zamrzání, atd.). Tyto skutečnosti mají závažný dopad na spokojenost diváků TV Nova a jejich ochotu přijímat program TV Nova prostřednictvím zemského digitálního televizního vysílání.

TV Nova tedy považuje dočasné obnovení zemského analogového vysílání v oblasti Domažlic za nezbytné pro řešení výše uvedených problémů. I za cenu zvýšených nákladů tak TV Nova poskytne svým divákům majícím problémy s příjmem digitálního signálu šanci, jak prožít klidné a ničím nerušené vánoční svátky.



Věříme, že výše uvedené problémy se nám v nejbližší době, pokud možno do konce roku 2007, podaří vyřešit, a že budeme mít možnost i nadále v oblasti Domažlicka vysílat jen prostřednictvím digitálního signálu,“ doplňuje generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Veronika Šmítková
Tisková mluvčí TV Nova





Reklama




Vybrané články