Quantcast

Satelitní platforma T-Mobile od listopadu s nabídkou Skylink

| Tisk

Mobilní operátor T-Mobile rozšíří své služby a začne od listopadu 2010 nabízet svým klientům také příjem satelitní televize, včetně programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Půjde o kompletní nabídku, kterou poskytuje svým klientům platforma Skylink provozovaná společnostmi Towercom a TradeTec. T-Mobile bude fungovat jen jako tzv. virtuální satelitní operátor.

V příštích letech chce T-Mobile na svoji satelitní službu získat řádově desítky tisíc zákazníků.

Satelitní televize T-Mobile má konkurovat jak Skylink, tak i ostatním hráčům na trhu - CS Link , Digi TV a UPC Direct, kabelové televizi UPC nebo internetové televizi O2.

Základní nabídka satelitní služby T-Mobile bude obsahovat 43 programů za 449 korun měsíčně. Při uzavření smlouvy na dva roky získá klient přijímač za 1,-Kč a bez aktivačního poplatku. Jinak bude platit 5.999,-Kč.

Základní nabídka s 18 TV programy bude bez měsíčního poplatku. Zákazník musí zaplatit cenu přijímače a aktivační poplatek.

Pro srovnání Skylink nabízí základní placený balíček Multi za 250,-Kč měsíčně, paket HD Plus za 350,-Kč.

Skylink prodal v ČR a na Slovensku přes 1 milion karet pro příjem satelitní televize. Zákazníků placených programů je podle dostupných informací kolem 160 tisíc, což znamená, druhou pozici na trhu se satelitní pay-tv. Většina klientů využívá přístup k neplaceným stanicím. Nejvíce abonentů má konkurenční mezinárodní platforma Digi TV s 260 tisíci zákazníky. Dále na trhu působí platformy CS Link a UPC Direct. Na Slovensku pak Magio Sat ze satelitů Amos (4°W).



Satelitní příjem programů využívá v Česku kolem 29 procent domácností a je druhým nejčastěji využívaným přístupem k příjmu TV signálu. Satelit si podle ČTÚ vybralo 48 procent uživatelů, kteří uvažují o změně způsobu příjmu televizních programů.

podle informací Novinky.cz/ČTK

redakce





Přečtěte si také

Reklama




Vybrané články