Quantcast

UPC Direct: Discovery World a Discovery Science v češtině

| Tisk

logo Společnost UPC DTH, provozovatel středoevropské satelitní placené televize UPC Direct, zahájila vysílání dokumentárních kanálů Discovery World a Discovery Science v českém a slovenském jazyce. Od dnešního dne si tak mohou abonenti této platformy vychutnat pořady s českým nebo slovenským dabingem.

Discovery World a Discovery Science jsou součástí doplňkového programového balíčku Direct+ (dříve Plus). Stejný balíček obsahuje i třetí tématickou televizi Discovery Networks - Discovery Travel and Living, která nadále vysílá v původním znění (anglicky) a lokalizace pro tuto stanici neexistuje.

Majitelé vlastních set top boxů musí u stanic Discovery World a Discovery Science pro příjem češtiny/slovenštiny přepnout na českou audio stopu, pokud nedochází k automatické detekci a změně audio tracku dle nastavení menu.

obrázek Technické parametry - Discovery World a Discovery Science:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 11,862 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): Conax + CryptoWorks + Nagravision 3
dostupnost: karty Canal Digital, UPC Direct a Focus Sat

Programové pozice na dotovaných set top boxech operátora:



* Discovery Science - pozice 42
* Discovery Word - pozice 44

Trojice dokumentárních kanálů Discovery Networks (World, Science, Travel and Living) a stanice Discovery Showcase HD vstoupily do platformy UPC Direct 15.7.2010 v rámci testovacího vysílání. Od 23.7.2010 jsou stanice oficiálně součástí nabídky operátora.

Televize Discovery World je založena na širokém spektru dokumentárních pořadů předkládajících příběhy ze současného světa i z dějin, a to neobvyklým a neotřelým způsobem. Diváci se mohou dozvědět více o světě, který je obklopuje, a seznámit se se skutečnostmi, které jej ovlivňují. K nejoblíbenějším pořadům patří: Weaponology, Monarchy nebo Zero Hour. Discovery World vysílá 24 hodin denně.

Discovery Science vysvětluje největší technologické projekty, představuje průlomové objevy, informuje o zajímavých trendech ve výzkumu a o praktickém využití moderních technologií. To vše snadno pochopitelným a mnohdy i zábavným způsobem. Jeho informace spolehlivě pomáhají nalézat odpovědi na otázky „co“, „jak“ a „proč“. K nejoblíbenějším pořadům patří: Brainiac, Beyond Tomorrow, How it’s made a Ekopolis. Discovery Science vysílá 24 hodin denně.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články