Quantcast

freeSAT: History HD na novém transpondéru

| Tisk

logo Další přeladění HD programu je tady. Společnost UPC DTH přesouvá dokumentární program History HD na nové parametry. Změna se týká i zákazníků freeSAT v Česku a na Slovensku.

Lucemburská mediální skupina UPC DTH, která v Česku a na Slovensku provozuje satelitní platformu freeSAT by UPC Direct, v Maďarsku UPC Direct a v Rumunsku Focus Sat, přesouvá dokumentární program ve vysokém rozlišení (HDTV) History HD na nové vysílací parametry.

History HD je nově poskytován přímo z kapacity operátora UPC DTH. Doposud byl tento program v rámci simulcryptu dostupný od společnosti Telenor Satellite Broadcasting (TSBc). V současné době probíhá duální vysílání - tedy šíření na původní a nové frekvenci. Diváci mají několik dní na přeladění svých přijímačů na nové vysílací parametry.

Přeladění se prakticky netýká uživatelů dotovaných set top boxů - tyto přístroje si automaticky načtou novou konfiguraci operátora, firmware, včetně aktuální programové nabídky.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,034 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

logo History HD


service ID: 30524
video PID: 1251 (MPEG-4/HD)
audio PIDy: 1260 maďarsky, 1261 česky, 1262 anglicky, 1263 rumunsky
CA systémy: Irdeto (CAID 0D97, 0653), Conax (CAID 0B02) a Nagra MA (CAID 1815)

History HD se zařadí k programům Travel Channel HD, Animal Planet HD a Discovery Showcase HD, které budou nově poskytovány zákazníkům přímo z kapacit UPC DTH. První dva jsou ještě dostupné z transpondérů původního poskytovatele.

Vlastní distribuce HD programů přináší společnosti možnost poskytovat bezproblémovou distribuci elektronického programového průvodce (EPG). Na druhou stranu je satelitní kapacita neefektivně využita.

redakce





Reklama




Vybrané články