Quantcast

Nová Digi TV CZ zařadí ČT:D HD/ČT art HD. ČT1 HD a ČT Sport HD z nového TP

| Tisk

logo Některé HD programy České televize (ČT) mění pro zákazníky satelitní placené televize Nová Digi TV CZ vysílací parametry. Klienti se dočkají také stanic ČT:D HD a ČT art HD.

V rámci optimalizace satelitní kapacity na satelitním systému Thor 6 (0,8°W) dojde k přesunu prvního programu České televize na jiný transpondér. ČT1 HD se přesune do multiplexu, který provozuje společnost Slovak Telekom (ST).

Naopak stanice ČT Sport HD se přesouvá na kapacitu operátora UPC DTH. HD verzi ČT Sport doposud Nová Digi TV CZ poskytovala z transpondéru společnosti ST. Kanál ČT Sport HD bude nově společný pro zákazníky Nová Digi TV CZ a freeSAT CZ. Do této doby měla každá ze společností vlastní modulaci programu.

Zahájení distribuce ČT1 HD a ČT Sport HD na nových parametrech je oficiálně naplánováno na 4.4.2017. Programy jsou z nových parametrů přístupné již nyní.

nové technické parametry - ČT1 HD:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,053 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
poskytovatel modulace: Slovak Telekom
platformy: Nová Digi TV CZ, Nová Digi TV SK, Magio Sat, freeSAT CZ, freeSAT SK

Změna parametrů ČT1 HD se tak dotkne i abonentů freeSAT CZ, freeSAT SK, Nová Digi TV SK a Magio Sat. Modulace bude pro tyto platformy společná.

nové technické parametry - ČT Sport HD:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,843 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK


poskytovatel modulace: UPC DTH
platformy: Nová Digi TV CZ, freeSAT CZ

Po optimalizaci satelitní kapacity na satelitu Thor 6 bude možné spustit dvojkanál ČT:D / ČT art ve vysokém rozlišení. Nová Digi TV CZ tak bude další DTH službou, která bude poskytovat tyto programy v HD.

nové technické parametry - ČT:D HD / ČT art HD (nejpozději od 15.4.2017):

parametry budou oznámeny později

redakce





Reklama




Vybrané články