Quantcast

UPC Direct: 16 nových kanálů, 5 v HD

| Tisk

Velké rozšíření programové nabídky přichystala společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) pro diváky satelitní placené televize UPC Direct v Maďarsku. V nadcházejících dnech se dočkají 16 nových programů, z toho pěti v HD rozlišení.

Důležitou změnou v nabídce UPC Direct v Maďarsku, Focus Sat v Rumunsku ale i freeSATu v České republice a na Slovensku je vyřazení všech programů americké společnosti Discovery. K 31. prosinci 2020 končí platnost smlouvy na distribuci programů Discovery Channel, TLC, Discovery Science, Animal Planet HD, Travel Channel HD, DTX, Investigation Discovery, Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD a Food network. S ohledem na to, že provozovatel televizní služby nedosáhl dohody s Discovery na přijatelných komerčních podmínkách, které by umožnily vysílat programy v dalším období, opustí uvedené programy balíčky všech uvedených platforem.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Novinky UPC Direct (foto: M7 Group)

Ve stejný den - 31.12.2020 - končí také programy Discovery Showcase HD a Fine Living. Tyto programy společnost Discovery přestane provozovat. Skončí tak nejenom na zmíněných DTH službách ale i v nabídkách všech televizních operátorů v regionu MENA.

UPC Direct chystá výrazné rozšíření programové nabídky. Sportovní fanoušky potěší zařazením maďarských programů DIGI Sport 1 a DIGI Sport 1 HD. Jde o největší překvapení - doposud byly tyto programy poskytovány exkluzivně jen v síti DIGI Maďarsko. Díky DIGI Sport 1 HD budou diváci moci sledovat atraktivní sportovní přenosy jako je Serie A, Premier League, Ligue 1, Evropská liga UEFA, ICE Austrian Hockey League, slovenská hokejová Tipsport Extraliga, ženský tenis WTA, lifestylové magazíny, sportovní zpravodajství a řadu dalších pořadů.

DIGI Sport 1 HD nebude jedinou sportovní novinkou. Abonenti UPC Direct získají také nejnovější sportovní kanál Arena4 a Arena4 HD. Programové schéma nabízí přenosy z fotbalu, amerických sportů, bojových umění a technických sportů a to jak NFL, MotoGP, skotského fotbalu, NHL, MMA nebo šipek.

Dokumentární kanál BBC Earth bude exkluzivně na maďarském trhu nabízet UPC Direct. Divákům přinese řadu pořadů o divech vesmíru. Mezi největší premiéry BBC Earth patří zcela nová vědecká série A Perfect Plant, která se na obrazovkách stanice objeví 4. února.

Kouzlo přírody si mohou diváci vychutnat na stanicích Love Nature a Love Nature HD. Mezi lednové premiéry patří Země velkých koček a Království přílivu.

Domácí (maďarské) pořady mohou abonenti sledovat na stanici Ozone TV. Vysílání je navrženo tak, aby vyhovovalo místním potřebám diváků. Zcela nový program kanálu, Ozone Universe, je prvním a jediným časopisem v Maďarsku, který se zabývá vesmírným výzkumem, nejdynamičtějším sektorem v dnešní době.

Vzdělávací kategorii platformy doplní kanál Travelxp HD s cestopisnými dokumenty.

Veselý a zábavný obsah přinese stanice ATV Spirit.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Stingray Classica míří na UPC Direct (foto: M7 Group)

UPC Direct potěší také hudební fanoušky. Začátkem ledna bude nabídka rozšířena o tři kanály společnosti Stingray - dvě stanice klasické hudby - Stingray Classica, představující největší klasickou hudbu, opery a balety, a Stingray CMusic, vysílající dynamická a ohromující hudební videa. Živé popové, rockové a hip-hopové koncerty nabídne stanice Stingray iConcerts.

Zájemcům o programy s politickou tématikou nabídne UPC Direct stanici Pesti TV.

Národní programy přináší na obrazovky UPC Direct očekávaný televizní kanál DIKH TV. V televizi Dikh budete moci kromě pořadů o životě Romů a hudební zábavě sledovat denní seriál Brothers.

Vedle programových novinek dojde na maďarském UPC Direct k dalším plánovaným změnám.



Nejnovějším členem rodiny Nickelodeon je stanice TeenNick. Program se stane součástí UPC Direct. Cílovou skupinou budou mladí diváci ve věku od 12 do 16 let a na trhu nahradí končící kanál RTL Spike. Nový program doplní stávající stanice Nickelodeon, Nick Jr. a NickToons.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Termíny startů jednotlivých novinek UPC Direct (foto: M7 Group)

V UPC Direct skončí také stanice Hír TV z důvodu nízkého zájmu diváků o tento program.

Programové novinky Travel XP, BBC Earth Love Nature Digi Sport 1, Arena4 HD, Ozone TV, Stingray Classica, Stingray CMusic TV, Stingray iConcerts, TeenNick, Pesti TV, ATV Spirit a DIKH TV budou k dispozici divákům mobilní a internetové televize UPC Direct Now.

redakce





Reklama




Vybrané články