Quantcast

V Česku a na Slovensku může vysílat TeenNick

| Tisk

Na českém a slovenském trhu se může brzy objevit nový tématický placený kanál TeenNick společnosti ViacomCBS Networks International Czech s.r.o. Stanice získala satelitní licenci od českého regulátora médií RRTV.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 20. zasedání konaném 8. prosince 2020 udělila satelitní licenci společnosti ViacomCBS Networks International Czech pro televizní projekt s názvem TeenNick. Licence platí 12 let.

Podle licence se bude jednat o dětský televizní program zaměřený na americkou produkci.

Česká licence stanice TeenNick umožní program poskytovat na území České republiky a Slovenska a také v dalších zemích Evropy jako je Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Estonsko, Francie, Chorvatsko, Kosovo, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Portugalsko, Severní Makedonie, Slovinsko, Srbsko a Španělsko.

Hlavním vysílacím jazykem programu TeenNick bude maďarština. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně.



Český regulátor médií zároveň informuje regulátory v členských státech Evropské unie, tj. Bulharsko, Estonsko, Francii, Chorvatsko, Litvu, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Portugalsko, Slovensko, Slovinsko a Španělsko, že na jejich území se může vysílat stanice TeenNick s českou licencí pro satelitní vysílání.

Na českém a slovenském trhu se aktuálně ze skupiny ViacomCBS pod značkou Nickelodeon vysílají tři programy - hlavní program Nickelodeon, pro nejmladší diváky Nick Jr. (Nick Junior) a stanice zaměřená na animovanou produkci NickToons.

redakce





Reklama




Vybrané články