Quantcast

TV RiK - první dětská slovenská televize se vrací

| Tisk

Na slovenský televizní trh se vrací dětská televizní stanice TV RiK mnichovské společnosti Your Family Entertainment AG. TV RiK je první televizní kanál pro děti a rodiny na Slovensku ve slovenštině.

Stanici TV RiK na slovenský trh přichází ve spolupráci se společností IFC Media.


obrázek

▲ Obr č. 1 - TV RiK se vrací na slovenský trh

Obnovený lineární kanál placené televize je určený pro děti a rodiny. Vysílá 24 hodiny denně a 7 dní v týdnu přináší oblíbené pohádky, kvalitní dětskou hranou a animovanou tvorbu a oceňované filmy a seriály. To všechno ve slovenštině.

Jedním z významných dodavatelů obsahu pro RiK je společnost Your Family Entertainment AG, která má v oblasti dětských programů dlouhodobé zkušenosti a vysílá pro děti hlavně v německy hovořících zemích: v Německu, Rakousku a Švýcarsku pod názvem Ric TV a ve spolupráci s A1 Telekom Austria od roku 2019 přináší i stanici RiC International.


obrázek

▲ Obr č. 2 - TV RiK se vrací na slovenský trh

Slovenská verze RiK TV vysílala na Slovensku od ledna 2015 do konce prosince 2019.

Nyní se RiK TV na slovenský trh vrací a vstupuje do nabídky místních televizních operátorů jako je Antik TV, Martico a další. Distribuční signál TV RiK je již dostupný pro operátory na satelitu Eutelsat 16A (16°E).

Maskotem sítě Ric TV/RiK TV je postavička RiK, pochází z německého ikonického seriálu RiK the Raven, původem z Ravensburgu v Německu.

Program stanice RiK TV je složen z rozsáhlé knihovny. Mezi oblíbenými pořady patří Příšerky ze zkumavky o dvou sourozencích, kteří objeví a vysvobodí tři úžasné bytosti ze zkumavek nebo pořady jako Scruff - Maxík, Agi Bagi, Wakkaville a mnohé další. Více než 80% titulů tvoří evropská produkce nebo koprodukce.

technické parametry:

satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,471 GHz
polarizace: vertikální


SR: 30000
FEC: 5/6

RiK TV HD.
service ID: 609
video PID: 1901 (MPEG-4/HD)
audio PID: 1902 (slovensky, MPEG)
CA systém: Conax (CAID 0B00)

redakce





Reklama




Vybrané články