Quantcast

Zelená pro Paramount Network v Česku, nové licence pro ViacomCBS

| Tisk

logo Na českém trhu může v lednu dojít k významné změně. Stávající zábavní kanál Prima Comedy Central bude nahrazen novým programem a brandem Paramount Network. Divákům přinese vedle zábavních pořadů, sitcomů také celovečerní filmy.

Paramount Network v Česku

Rebrandu Prima Comedy Central na Paramout Network dala zelenou Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 21. zasedání konaném 22. prosince 2020. Upravená licence spočívající ve změně názvu na Paramount Network a programových podmínek platí pro satelitní i terestrické vysílání.

ČTĚTE TAKÉ:
Paramount Network přinese i filmy
Premiérová řada Comedy Clubu odstartuje nový rok na Paramount Network
Kanál Prima Comedy Central se mění na Paramount Network

Paramount Network se divákům v České republice poprvé představí 12. ledna 2021. Bude vysílat na pozici po Prima Comedy Central.

Vedle změněné české licence pro Paramount Network získala společnost ViacomCBS další české licence pro své tématické programy vysílané v zahraničí.

TeenNick v zahraničí s českou licencí

RRTV udělila společnosti ViacomCBS Networks International Czech licenci k satelitnímu vysílání programu TeenNick pro vysílání na území Německa, Rumunska a Izraele. Hlavním jazykem vysílání je rumunština. Podle licenčních podmínek se jedná o dětský televizní program zaměřený na americkou produkci. Český regulátor zároveň informoval regulátory v členských zemích EU, tj. Německa a Rumunska, že na území těchto států se může vysílat program TeenNick s českou licencí.

Polsat Comedy Central Extra, Paramount Channel Polska a Comedy Central Polska s českou licencí

Pražská společnost ViacomCBS může zároveň provozovat stanice Polsat Comedy Central Extra, Paramount Channel Polska a Comedy Central Polska s českou satelitní licencí. Polsat Comedy Central je komediální televizní program zaměřený na evropskou produkci, zatímco Paramount Channel Polska je program zaměřený na filmy a seriály americké produkce a Comedy Central Polska je stanice zaměřená na americkou produkci komediálních pořadů. Programy budou s českou licencí vysílat 24 hodiny denně v polském jazyce a poskytovány na území Polska. RRTV i v tomto případě informuje své kolegy v Polsku, KRRiT, že na území Polska se mohou vysílat tři tématické programy ViacomCBS s českou licencí.



Všechny udělené licence platí 12 let.

ČTĚTE TAKÉ:
* Paramount Channel a Comedy Central pro Polsko žádají o českou licenci
* Polsat Comedy Central Extra žádá o českou licenci

Vrácené licence Paramount Network

Společnost ViacomCBS Networks International Czech zároveň vrátila starší satelitní licence na Paramount Network udělené v lednu 2014. Rada o této skutečnosti vydala provozovateli osvědčení.

redakce





Reklama




Vybrané články