Quantcast

Skylink začal upozorňovat na konec +1 kanálů

| Tisk

Časově posunuté verze českých a slovenských komerčních stanic mají na satelitní platformě Skylink před sebou poslední dny svého provozu. Operátor této DTH platformy, společnost M7 Group, člen CANAL+ Group, začal diváky upozorňovat na chystaný konec +1 stanic.

Co se změnilo? Programy Nova +1, Prima +1 (oba v české nabídce Skylinku), Markíza +1 a JOJ +1 (oba ve slovenské nabídce operátora) a filmový kanál JOJ Cinema +1 (v české i slovenské nabídce platformy) se nyní vysílají s upravenými názvy, které dostaly příponu "_Konci" (Končí). To je první způsob, jakým provozovatel televizní platformy upozorňuje diváky na plánované kroky.

Není to jediná změna, která má upozornit diváky těchto stanic na chystané vypnutí. V elektronickém programovém průvodci (EPG) u této pětice stanic je nyní "servisní" průvodce, který diváky upozorňuje na chystané vypnutí.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Skylink - Vaše satelitní televize (foto: M7 Group)

V českém EPG se zobrazuje tato textová informace:

"Vysílání tohoto programu ve verzi +1 končí 14. 6. 2022. Všechny pořady z celého uplynulého týdne si můžete kdykoliv zpětně přehrát prostřednictvím sedmidenního archivu nebo si můžete spustit právě běžící pořad od začátku a to díky naší internetové televize Skylink Live TV, kterou máte zahrnutou ve vašem předplatném. Ještě Skylink Live TV nepoužíváte? Více informací najdete na www.skylink.cz v sekci Televize přes internet".

Obdobnou informaci vysílá Skylink také na +1 pozicích slovenských stanic.

Všech pět kanálů s hodinovým časovým posunem skončí 14.6.2022. Diváci budou moci tyto programy sledovat ze satelitu i nadále a to v základní verzi (bez časového posunu), eventuálně živě na Skylink Live TV, případně v této OTT službě z televizního archívu.

Provozovatel platformy Skylink má pro uvolněnou kapacitu po +1 stanicích další plány. Divákům v Česku a na Slovensku chce přinést několik exkluzivních stanic pod značkou CANAL+. Jedním z programů bude CANAL+ Sport, který bude vysílat přenosy zápasů z anglické fotbalové Premier League. Společnost M7 Group získala práva pro všechny zápasy na nejbližší tři sezóny a všechna utkání chce vysílat. Některá budou dostupná na satelitu, další na eventových kanálech v rámci OTT služby Skylink Live TV.

Vedle stanic Canal+ byl nedávno ohlášena expanze amerického zpravodajského kanálu NEWSMAX HD do Evropy. Signál k evropským divákům bude zajišťovat M7 Group.

technické parametry vypínaných stanic - Markíza +1 HD, Nova +1 HD:

* Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

technické parametry vypínaných stanic - JOJ +1 HD, JOJ Cinema +1 HD:



* Astra 3B (23,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

technické parametry vypínaných stanic - Prima +1 HD:

* Astra 3B (23,5°E), freq. 12,343 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

Programy s časovým posunem +1 jsou na ústupu i v zahraničí, kde byly dříve velmi populární (ve Velké Británii, Itálii i Německu). Stanice jsou nahrazovány jinými programy, aby dokázaly oslovit jiné cílové skupiny.

redakce





Reklama




Vybrané články