![]() |
|
Audiosystém k TVPozdravujem všetkých. Koncom minulého roka, som tu žiadal o pomoc pri výbere TV. Na základe diskusie som kúpil Sony Bravia OLED KD-65A8. S TV som veľmi spokojný. Aj keď má dosť kvalitný zvukový výstup prosím o radu, aký audiosystém by ste k TV doporučili v cene cca do 700 EUR ? Priestor mám na 5.1 reprosústavu. Budem vďačný za každú radu. |
Fittipaldi
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 313 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 109 | |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVTak já hlavně nechci vyvracet žádné všeobecně platné zásady a vzorečky, je mi to jedno a hlavně to není tak jednoduché, co uspokojí jednoho, nestačí pro druhého a naopak. Nasype do toho spoustu peněz a potom zjistí, že ...?? Je to hlavně otázka peněz, ale jde to i jinak, nic víc jsem tím nechtěl říct.Romane, naco tady uvádíš, jak strašně dobře si nakoupil? Nejdůležitější na tom je, abys byl spokojen Ty. /Prosím Vás, pochvalte mu "tý buchty" někdo, ať máme klid/... Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
![]() |
|
@mastoA prečo nie audio od Sony ? Trochu dosť záleží aj ako to vyskladaš, myslím zosilňovač a reproduktory... Roky mi slúži SONY Stereo Amplifier TA-419R, dá sa povedať už muzeálny kus, k nemu som pred pár rokmi dokúpil 3 pásmovky AQ Kentaur 655 MK II a dá sa povedať, že si spolu výborne rozumejú...Cez DAC prevodníky pripojený TV cez optiku a Bluray cez koaxiál... Podobne aj stereo receiver Pioneer SX-254R spolu s 4 x 3 pásmovky Pioneer, ktorý slúži hlavne na prehrávanie zo zvukových nosičov a záznamov z HDD...@MMorous...a ty s akými plastovými krabičkami máš problém...? Bol by si prekvapený, ale také obyčajné ONKYO HTX-22HD 5.1 /7.1/ má subwoofer v dreve, ale ostatné repráky v pevnom plaste a na svoju kategóriu je zvuk vo veľmi dobrej kvalite... ![]() Tým som chcel povedať, že v domácich podmienkach to netreba preháňať kupovaním toho najdrahšieho čo je na trhu a výborne poslúži aj sredná trieda... Nikto však nespomenul jednu zásadnú vec...Priestor kde budeme počúvať z akéhokoľvek zdroja by mal byť patrične zastavaný... Mylím tým nábytok, koberce, závesy prípadne kvety... Prakticky holá miestnosť s plávajúcou podlahou vytvorí nežiadúce vedľajšie zvukové efekty, ktoré celkový výsledok pri počúvaní značne degradujú... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 083 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVVyradil som všetky možnosti nákupu z bazaru. Potom som si prešiel všetky doporučenia na konkrétnu vec z všetkých príspevkov. Momentálne by som išiel do zostavy, ktorú navrhol Antonín.Magnat Monitor Supreme 802 set 5.1 - v ceme 530 EUR Yamaha HTR-2071 - v cene 240 EUR Budem potrebovať stojany na zadné reproduktory, káble čo je cca 100 - 200 EUR Podľa toho, čo som si dnes pozrel je to asi fakt zostava s nižšou úrovňou kvality, no momentálne asi môj cenový strop. Ďakujem za pomoc a komentáre. Nákup isto nebude okamžitý, musím to ešte premyslieť. |
Fittipaldi
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVManeto: Máš naprostou pravdu, že prostor je velmi důležitý, ale jeho zásadnější úpravy mají smysl až v trochu jiném levelu zvuku, než co může dát základní audiosystém v cenách kolem 1000e/25kKč. Příliš velký dozvuk je vada, která se dá odstranit různými způsoby.Tukan: máš naprostou pravdu, že je to každého věc. Pro někoho to má význam, pro někoho ne. Někdo má rád holky, jiný zase vdolky, (pravil můj oblíbený Joe v pravěku). Nicméně to nijak neovlivňuje fakt, že aby měl vizuální a zvukový zážitek zhruba stejnou kvalitu, měl by zvukový systém stát zhruba tolik, co obrazový. A tím jak prudce klesají ceny zobrazovačů a neklesají ceny kvalitních reproduktorů, se to ještě zvýrazňuje. Taky to nijak neovlivňuje skutečnost, že obraz dovede mozek velmi účinně domýšlet a zdokonalovat, kdežto zvuk skoro vůbec. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@FittipaldiAhoj, SONY STR-DH590 mám taky v hledáčku. Taky ho budu používat minimálně, takže nepotřebuji vynakládat veliké finance jako do TV, která běží každý den.měj se, Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 983 |
![]() |
|
@tukan"naco tady uvádíš, jak strašně dobře si nakoupil?"Aby si videl, ze sa daju kupit aj drahe veci a nemusi ta to vyjst draho. A tie buchty su fakt dobre ![]() |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
AntoneJá s Tebou v podstatě souhlasím, je to otázka peněz...zbývá jenom doufat, aby fitti byl spokojený...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
![]() |
|
@Antonínoko vníma oveľa viac podnetov ako ucho,hluchý môže chodiť všade sám , slepý má problém i po znamej ceste , vždy sa všetko premiestňuje, vekom sa zhoršuje jedno i druhé,kto dobre nepočuje je mu kvalitné audio k ničomu, tak najskôr vyšetriť sluch až potom môže každý vybrať pre seba to naj, ak niekto počuje už len jedným tomu je žiaľ už priestorové vnímanie k ničomu a stačí mu jedno repro |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 352 |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVOsobně používám k oled LG malou sestavu od Sonos, dva repro Sonos One 2.gen.spolu se Sonos Beam, cenově se vejdeš maximálně do 750€. Mimo tuto sestavu používám také Bose acoustimass 10 se zesilovačem Onkyo, samozřejmě tato sestava je cenově někde jinde, ale co se poslechu týče, Sonos zas až tolik neztrácí. |
mikele
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVManželka, bývalá učitelka, by mne zabila, nebo se se mnou okamžitě rozvedla, kdybych ji domů donesl, nainstaloval a spustil za tolik peněz tolik kraválu. Ale každý podle svého gusta a peněženky. Mi stačí to, ce je v LCD televizi. V roce 1960 jsem sledoval na ČB televizi Ametyst olympiádu v Římě, a také jsem byl spokojen. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVnajlepšie riešenie je soundbar, máš vyřešené jedným ťahom receiver + bedne v jednom, zaberá málo priestoru a jednoduše jej nahodíš pod telku ... choď na prodejnu a dej si pustiť Samsung HW-Q900T a víc nepotrebuješ řešit nic 😉 |
matino300
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
Hlavně ne Soundbar- tím si zavřeš na několik let dveře do audia-- |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 483 |
![]() |
|
@Standa3 @matino300Ak vam to staci, tak vam to staci. Cisto pragmaticky, tu je dalsia diskusia zbytocna. |
romanss
![]() |
|
@FittipaldiDokud nemáš 8k zobrazovač s třímetrovou uhlopříčkou v dokonale odhlučněné místnosti, jsou to za audio vyhozené peníze. Zážitek s kina doma nic nenahradí.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
@DusanAž na to že většina TV tvorby v kinech neníT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 151 |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TV2Dusan: nemáš pravdu (a myslím, že nemáš ani praktickou zkušenost). Velikost obrazovky je otázka toho, jak blízko k ní sedíš. Od doby, kdy jsou k mání úhlopříčky 150 cm a více, lze opticky dosáhnout zážitku z kina. Pokud se týká zvuku: odhlučnění, není nutné extra dokonalé, ale stačí rozumná adekvátní akustická úprava místnosti a kvalitní audio (to je opravdu zásadní rozdíl mezi šustítky v TV a kinem. Zážitek Z kina lze doma nahradit. (Plus to, co píše Jan: Kam bys šel do kina na Chlast?)2matino: zkus někdy někde porovnat zvuk toho soundbaru s opravdovým 5.1 - i to výše uvedené minimální řešení má zcela jiný zvuk. Soundbar je lepší než šustítka v TV, ale to je tak asi jako že: trabant je lepší než velorex. Blbé je oboje. 2standa3: ty reproduktory neslouží k tomu, aby dělaly kravál, to se mýlíš. Kravál dělají leda nekvalitní šustíka v TV, protože nic jiného neumí :-) btw. největší rozdíl kvalitní a nekvalitní reprodukce zvuku se pozná rozhodně při tišším provozu, než při velmi hlasitém. Co má profese učitelky společného s AV? Máte snad na zdi nástroj Igora Hnízda? |
Antonín
![]() |
|
@Fittipaldije pravda že zážitok z kina doma nenahradíš, ale pokiaľ budeš používať 5.1 zvuk u filmov zo satelitu alebo BD má to svoj význam. Hlavne ak nemusíš riešiť stlmený zvuk kvôli susedom v paneláku.Čo vyberieš je na tebe - tá dvojková Yamaha čo píšeš je snáď úplne najnižší produktový rad. Dobre si pozri čo umožňuje. Mám RV765 a rozdiely vo vstupoch, nastaveniach, hudobných poliach, dekodéroch zvuku sú medzi nižšími modelmi a vyššou triedou kardinálne. Čo bude zdrojom zvuku pre či už stereo alebo 5.1 zvuk? Výstup z TV alebo naopak máš SAT prijímač z ktorého honíš obraz do TV a bude tiež zdrojom zvuku pre audio sústavu? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVhlavne si treba rozmyslieť dokedy ta to kino bude baviť zapínať![]() |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TV2peto: svatá pravda, pokud někdo nezapíná televizi, nedívá se na sport, nedívá se na filmy, nedívá se vůbec, je to škoda peněz. Ale to pak asi nedává smysl kupovat 65 palcovou OLED, kterou to tady začalo, ne? |
Antonín
![]() |
|
@Antonínmyslel som to tak že po počiatočnom nadšení to dopadá tak že sa zapína len tv![]() |
peto197601
![]() |
|
@peto197601Souhlasím. Myslím, že to platí také pro počáteční nadšení, kolik chytám satelitů a stanic s motorem nebo šilháním. Po nějaké době i to skenování kdejaké zajímavé stanice přestane bavit. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
@peto197601Tak to teda nie.Na TV spravy naozaj staci samotna TV. Avsak na vsetko ostatne pekne zapnem AV receiver a mam naozaj skvely zvuk. Odznelo tu mnoho nazorov, od "zvuk je nepodstatny", az po "bez dokonaleho zvuku je aj OLED obraz slaby". Ja som zastancom toho druheho a som s tym velmi spokojny. Som narocny, ja viem. Malo sa tu vsak zaoberame univerzalnostou riesenia kvalitneho (a teda aj cenovo drahsieho) audio systemu. Mnohi este nepochopili, ze "srdcom" AV systemu doma je kvalitny AV receiver s kvalitnou repro sustavou 5.1, do ktoreho smeruju rozne zariadenia - TV, CD/DVD, BluRay, Internet radio, SAT radio, SAT video a gramofon. Ak sa racionalne a odborne zvoli hlavne AV receiver a dva kvalitne repro stlpy, tak mozete pocuvat naozaj kvalitne audio, ci uz priestorove pre filmy z TV/SAT a BluRay, alebo stereo muziku z CD/DVD/BluRay, gramofonu, satelitu, ci Internetoveho radio adapteru z radii (len s vysokym bit rate!). Neviem, ci sa mi to iba zda, ale toto z diskusie chapu iba Antonin, Mmorous, Maneto a aj Dagy2. Odporucania na soundbary ani radsej nekomentujem - skoda casu a energie. |
romanss
![]() |
|
@romanssmožno ty![]() a čo píšeš o tom stereu tak na to treba av 2.0 nie 5.1 rozdiel je dosť velký |
peto197601
![]() |
|
RE: Audiosystém k TVPodle mého názoru se k TV hodí prostorový zvuk, já osobně mám 4.0. ....I to levné řešení levný AVR a nějaké ty bedny bude rozdíl jak hrom, a žádná placka nic takového nevyloudí .... Drahé kabely k repro bych řekl není třeba, stačí nějaká dvojlinka 2x2,5mm2, nebo 2x2,1,5mm2 ( k zadním repro určitě stačí ), třeba HAMA, nebo elektrikářská DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Audiosystém k TV@Dagy2 - zdroje budú 2. TV a satelitný prijímač VU+ Solo 4k. |
Fittipaldi
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 109 | |
![]() |
|
![]() |