Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Audiosystém k TV

Pozdravujem všetkých. Koncom minulého roka, som tu žiadal o pomoc pri výbere TV. Na základe diskusie som kúpil Sony Bravia OLED KD-65A8. S TV som veľmi spokojný. Aj keď má dosť kvalitný zvukový výstup prosím o radu, aký audiosystém by ste k TV doporučili v cene cca do 700 EUR ? Priestor mám na 5.1 reprosústavu. Budem vďačný za každú radu.
uživatel
Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 304
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 109
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

Yamaha HTR-2071 - koukám má v popisu jeden HDMI vstup. Jestli je to pravda tak nekupovat
C/ prečo nie SAT-AV-TV cez HDMI. Pretože HTR nevie preniesť signál cez HDMI do TV bez toho aby bola zapnutá .. ???
Z toho jsem trochu zmatený
Satelit- stejně jako každý jiný přístroj mohu připojit buď do AV REC, nebo přímo do TV. Audio v obou případech dostanu pře ARC do beden. Jednotlivé vstupy si volím na DO a nevidím v tom problém. Monitorování i ARC jde nastavit nebo vypnout. Nevím jak YAMAHA 2071 ale Onkyo no problem. Funguje to i po síti. AV recieved má ethernet a mohu do něj poslat audio přímo z počítače nebo obráceně zavolat ho z recieveru. Optický výstup je z dnešního pohledu překonaný rozhraním HDMI a spolupráce TV SONY s AV REcieverem přes HDMI ARC je vynikající, automatické přepínání 2.0 - 5.1 je řízeno interně automaticky podle signálu - např. běží film v 5.1 - v přestávce jdou reklamy a přístroj se automaticky přepne na stereo a po reklamách zpět do modu 5.1
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 916
Odpověď v diskusním vlákně
 

už len teda =dovysvetlenie=

MMorous,existuje funkcia z ktorej si zmatený-volá sa pass-through a má ju každý drahší AV prístroj.Funguje tak,že si pamätá posledne zapnutý HDMIvstup a ten aj po vypnutí AVprístroja má pomocou relé prepojený na svoj HDMIvýstup.Ak máš prepojenie, ktoré tu doporučuješ SAT-HDMI-AV-HDMI-TV nemusíš mať zapnutý AV prístroj aby si dostal signál zo SATu do TV. Pokiaľ aktivuješ pass-through v AV prístroji môžeš sledovať TV a počúvať repro TV bez zapnutého AV prístroja.Dokonca to funguje tak,že keď neskôr AV prístroj zapneš,automaticky vypne zvuk do HDMI výstupu, čím vypnú repro TV a ty počúvaš ihneď reprosústavu AV bez toho aby si robil ďalšie zásahy.Dúfam, až sem je to jasné.

Fajn funkcia pokiaľ nie je pripojené nič iné do tejto sústavy. V momente keď mám ďalší HDMI vstup napr.z BD,po vypnutí BD zostane relé spájajúce HDMI vstup a výstup AV pripojené na posledne zvolený HDMI pred vypnutím.
Ďalší užívateľ zapne SAT a TV sa nezapne pretože priechod HDMI v AV je nastavený na BD vstup.Zo skúseností viem,koľkokrát mi niekto z domu volal, že "ten krám zase nefunguje". Nie všetci doma sú totiž nadšenci "hejblátek a prepínačikov". Takže som to po roku zrušil a fungujem tak ako som písal v prvom príspevku.
Zo SAT, BD a ďalšej krabičky HDMI do TV aby to vždy fungovalo s obrazom aj zvukom. Kto chce 5.1 zvuk zapne AV sústavu a má v nej zvuk z každého prístroja cez morousovu zastaralú optiku.

Ale bavíme sa v tomto prípade aj tak o ničom, pretože HTR možnosť pass-through nemá. To majú len drahšie yamahy.
HTR má
- 4x HDMI vstup. Sem by som pripojil jedno HDMI-ARC do TV. Tým budeš mať možnosť prehrávať zvuk z TV aplikácií (youtube, skylinklive, netflix a neviem čo ešte). Zároveň tento kábel HDMI použiješ ako monitor pre nastavenie yamahy
- 1x optika - sem môžeš pripojiť 5.1 bitstream zvuk z tvojho BD prehrávača
- 1x digital - dúfam že VU má takýto výstup podobne ako Technisat takže si za vodou
Ak nie, máš presne problém, na ktorý sa ťa snažím upozorniť-HTR má 1x optiku a 1x digital,drahšie prístroje majú po dva takéto vstupy.
Čiže musíš rozmyslieť priority a možnosti v rodine. U mňa je aj taký stav,že pozerám PL,t.j.SAT-HDMI-TV a niekto iný počúva z AV hudbu cez sluchátka, či už CD,rádio alebo gramofón.
Ak zapojíš všetko cez HDMI takáto možnosť nebude. Bude vždy len 1 užívateľ a všetko len so zapnutým AV
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 4 022
Odpověď v diskusním vlákně
 

a teda ešte P.S.

Fitti, ak má VU dva HDMI výstupy - to sa mi už fakt nechce hľadať a ani neviem kde sa to dá nájsť, zapoj jeden do TV a druhý do AV a je po ftákoch.
Ak má VU len 1xHDMI tak zváž, či chceš mať vždy zapnutý AV systém pri sledovaní Tv (aj pri správach, len tak mrknutí na panorámu či sa vyplatí vyraziť na Štrbské alebo do Jasnej). Potom použi SAT-HDMI-AV-HDMI-Tv, zapneš a vypneš jedným tlačítkom. Zároveň zrušíš akúkoľvek inú kombináciu použitia AV.

U mňa je AV zvuk len nadstavba k obrazu pri dobrých filmoch (10% sledovania TV), nie neustála nutnosť. Preto som HDMI spojenia musel vylúčiť.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 4 022
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

Nevím o sat receivru, který by měl 2xhdmi výstup, o tom ani neuvažujte, a k tomu 1xoptický výstup /tosslink/, jenom, ten digital /coax/ pokud se nepletu, jsem naposledy viděl na nějakém starém dreamu, prostě vymizel...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 716
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

Vidím, že tu je kopa rozumných ľudí. Ďakujem za váš čas, ktorý ste diskusii venovali a za názory. Nebudem menovať, aby sa niekto necítil urazený, no pár mien si budem odteraz vážiť. Prerábam rodinný dom a niektoré káble mám už pripravené. Na základe tejto diskusie viem, že ich budem meniť. VU+ Solo 4k má len 1 HDMI a 1 optický výstup. Mohol by som mať aj niektoré problémy s prepínaním a zapínaním zostavy. Prehodnotím aj cenový limit. Budem musieť ale ešte čakať. Inak upscalink na TV sa zdá aj mne, že je slušný. No neviem porovnať s iným TV. Bál som sa, že TV bude veľký a bude vidieť nekvalitný obraz pri zdroji s nižšou kvalitou. No opak je pravdou. Dúfam, že časom budem takto spokojný aj so zvukom.
Teraz musím dokončiť prerábku domu a potom uvidím do akej cenovej kategórie sa pustím. Chce to aj navštíviť solídnu predajňu s audiotechnikou, kde by sa dalo niečo počuť. Neviete niekto takúto predajňu poradiť ? Západné Slovensko + Morava. Môj sluch už nie je najlepší a bolo by dobré zistiť či budem počuť rozdiel v zostave za 1000 EUR a 3000 EUR.
uživatel
Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 304
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

Našel jsem tento přístroj AV Receiver Denon AVR-S650H a asi do něj půjdu.
Má vše co já potřebuji, HDMI vstupy a 4K výstup do TV. Dále 2 optický vstupy, internetové rádio atd. Stojí sice 12.000Kč. Ale zase na dlouhou dobu (snad) to bude dostačující.

jimmy

Vždy může být hůř....
uživatel
Jimmy
Registrace: 4/2003
Příspěvků: 1 737
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Fittipaldi

Nie je to sice ani zapadne Slovensko, ani Morava, ale je to spickova predajna Audio-Video s paradnou posluchovou miestnostou: Enigma Audio Banska Bystrica. Skus aj telefonicky - su ochotni s potencialnym zakaznikom stravit aj hodinu.
Tzv. "moja" firma je PLAY Electronics Zilina. Kedysi mali paradnu posluchovu miestnost a predajnu aj v Bratislave, tam som nechal panecku 3.000 Eur...
Dufam, ze som neporusil kodez parabola.cz, chcel som iba poradit "solídnu predajňu s audiotechnikou, kde by sa dalo niečo počuť" :-/
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 897
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Fittipaldi

Oprava: Nie "kodez", ale "kodex", samozrejme.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 897
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

když jsem do google napsal "obchod reproduktory tannoy KEF Magnat" a tomu přidal město poměrně snadno jsem se dostal k žádoucímu konci. Řekl bych, že poslouchat něco půjde jenom v Bratislavě, Brně a možná v Ostravě - v menších městech se nebude vyplácet mít na skladě repro za tisícovky euro. I když kdoví...na webu jsem našel i dobře se tvářící firmu s poslechovou místností firmu v Uherském Hradišti. Největší problém však bude najít místo, kde mají tu variantu za 1000e (Heco nebo Magnat, možná nějaké Onkyo) a zároveň nějaké 3000e KEF nebo Tannoy, BW, nebo...Protože to je jiná prodejní skupina. Navíc to porovnání v poslechové místnosti dokonale akusticky vytvořené, bývá hodně jiný zážitek, než je pak doma s drnčící okenní tabulkou. Není to jednoduché, já vím...
Dokonalé řešení je jediné: dotáhnout domů dvě nebo tři sestavy a zkusit. (Což ale naprosto žádnému dodavateli nedá smysl, pokud rozpočet má být někde ve stovkách euro, nebo maximálně jedna tisícovka. I když - třeba....Náklady na takovou zkoušku jsou nejspíše v malých stovkách eur, že.)
Pro pokus je velmi užitečné si připravit patřičné zvukové soubory. Abyste neporovnávali něco, co jste nikdy neslyšeli. Doporučil bych: pro basové kmitočty: Bachovu Fugu dmoll, nebo třeba Not Fragil od BTO, pro zkreslení nějaký klavír, třeba Čajkovského b moll, či nějaký houslový koncert Šprocla apod, pak nějaký bigbít podle vkusu, pak nějaký řečový úsek, třeba nějaké mluvení z televize, nějaký debatní pořad, pak třeba třeba zvukový záznam TV zpráv, a taky kus nějakého audio doprovodu k vám známému filmu...bože to je komplikací...:-)
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 613
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Antonín

"bože to je komplikací...:-)"

No jo, ale nejde o par Eur a zaroven ide o kvalitu. To si vyzaduje cas, energiu a skusenosti. Prave pre to som tie dva kamenne obchody odporucil - osobne skusenosti s obidvomi a to skusenosti velmi pozitivne.
Nie je bez zaujimavosti, ze Bachove organove fugy som skusal aj ja, Toccata and Fugue in Dminor samozrejme nemohla chybat - ta preveri vsetko, cely audio retazec. Okrem dalsich skladieb som priniesol aj moje meracie CD (to su zvuky, co aj z drahych reproduktorovych stlpov lezu, to by sa jeden divil, hlavne ked im poslete obdlznikovy signal!) a meraciu LP Supraphon, samozrejme.
Ak mozem jeden osobny postreh: Bol som prekvapeny, ako velmi zalezi na kvalite repro Center. Dovtedy som to bral tak, ze len "musi byt". Po posluchovych skuskach som suhlasil s naozaj kvalitnym dvojreproduktorovym Centr-om, lebo rec tvori velke percento celkoveho zvuku a na kvalite "Centro" velmi zalezi. Ale to len pre usmev, ako sa clovek uci stale.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 897
Odpověď v diskusním vlákně
 

boli časy, keď

Hi-Fi znamenalo pre človeka hrádzu od vonkajšieho sveta. kto nemal signál staníc "slobodného sveta" si obstaral predplatné gramorevue a platil si členské v "klube". mal prednosť pri objednní limitovaných edícií gramoplatní, ........ dnes má možnosť prijímať internetové rádiá a napriek tomu, že tu väčšina diskutérov má dešpekt ku kvalite, priznajme si, že po šesťdesiatke už 20k nepočujeme"!
a ďalej - čo uvidíte na veľmi vysokom rozlíšení tv obrazovky? kde vezmete signál?
podstatné je udržať myšlienku a moč!
uživatel
mpatri
Registrace: 2/2019
Příspěvků: 110
Odpověď v diskusním vlákně
 

@romanss

@romanss
Že domácí kino dělá CENTER, platí na 100%. Tady jste uhodil hřebík na hlavičku.
@Dagy2 myslím že tady složitě popisujete běžné věci. Nevím jak u jiných značek, ale u TV SONY tohle fungovalo už před 10 lety. Mám na mysli práce se vstupy, vypínání ARC apod. Podobně moje Onkyo. Každý vstup se dá přejmenovat, nastavit. Na telce se nastaví čas připomenutí a vypne se, v aktuálním čase se TV sama spustí, zapne mi Onkyo, přepne se do módu aktuálního Audia/DD 5.1, 2.0 apod./ a systém se nastaví na předvolenou hlasitost. To jsou běžné věci.
Osazení více HDMI vstupy a dvěma digitálními totéž. Tady není co řešit. Problém může být pro někoho, jak správně píšete - funkce MONITOR. Ovládat se to dá různě, já když si pustím internetové rádio vypnu na televizi obraz. Váš způsob ale někdy vyzkouším. zatím SPDIF nepoužívám.
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 916
Odpověď v diskusním vlákně
 

@romanss

pred mesiacom som chcel vidieť tvoju fotku , čo za hi-fi to máš doma .
tvoja odpoveď bola že nič . no , ale rozdávať rozum pre ostatných , to ano . máš také super názory , ako dnešný , zabíjačkový inžinier . jeden s takým podobným myslením , ako máš ty , mi došiel na dielňu , že potrebuje guľatinu , najlepšie dutú a do štvorca . potom ukázal na jokel .

vu 4K 😍👌
uživatel
Brumo
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 082
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Brumo

Toto, pochopitelne, ponecham bez odpovede.
Vies, na invektivy malokedy reagujem adekvatne a na urazky uz vobec nie.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 897
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

každý to bere podľa svojho myslenia. ja to berem , ako výsmech k ostatným . zdrž sa radšej hlasovania . prd tomu rozumieš.

vu 4K 😍👌
uživatel
Brumo
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 1 082
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

Dovedu pochopit, že někomu stačí hrající mobil v kapse, ale jenom malou poznámku - i trochu slušné mono na 2 slušné reprobedny ve dřevě 2-3 m od sebe dají lepší podání audia, než legrační Atmos z televizních plasťáků.
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 916
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Brumo

Nech sa ti paci.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 897
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

"center" jsem kdysi zkoušel a víc se mi líbí dialogy přes přední repro, takže těch 100% bude potřeba trochu ponížit :))

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD
uživatel
geronimoh
Registrace: 10/2012
Příspěvků: 397
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

Tak to vyzkoušejte ještě jednou
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 916
Odpověď v diskusním vlákně
 

Mmorous

Já o voze, ty o koze
Môžeš namietať môžeš protestovať môžeš si premenovať, môžeš si zakázať ovládanie ale to je tak všetko čo môžeš.
Keď budeš mať podľa tvojho návodu HDMI z SATu do AV a odtiaľ ďalší HDMI z AV do TV v živote si TV nepustis bez toho aby si mal zároveň zapnutý AV. A o to tu išlo. Nebudem si k správam alebo cestopisu zapínať AV. To nepotrebujem na to sú mi bohaté dosť repro v TV
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 4 022
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

Na zprávy nekoukám a i kdyby, Sat ani AV na ně nepotřebuju.
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 916
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

Zaujímavé vlákno, ale som sa dozvedel len toľko, že čo je najdrahšie je najlepšie a kto má čo doma tak to je najlepšie, okrem príspevkov Dagy2, tie majú úroveň.
uživatel
longoria
Registrace: 1/2013
Příspěvků: 68
Odpověď v diskusním vlákně
 

@longoria

Prispevky od Dagy2 su hodnotne.
Ale aj prispevky inych prispievatelov (nie, vobec nemyslim tie moje) maju hodnotu a cenu - len musis mat schopnost, alebo vediet vybrat z nich to, co chceli povedat.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 897
Odpověď v diskusním vlákně
 

@romanss

Aha takže ja tú schopnosť asi nemám. No konkrétne tvoje príspevky boli len o tom, že čo je najdrahšie to je najlepšie a mal si tu aj takú odpoveď, že niekto chcel od teba, že či ty máš niečo a že vôbec žiadnu audiotechniku na úrovni nemáš. Ale asi som to zle pochopil.Ináč áno, v tom máš pravdu, že treba si vedieť vybrať tie hodnotné príspevky a pochopiť ich.
uživatel
longoria
Registrace: 1/2013
Příspěvků: 68
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Audiosystém k TV

"takže ja tú schopnosť asi nemám"

No asi nie, ked si nepochopil ani toto:
"prispevky inych prispievatelov (nie, vobec nemyslim tie moje"
;)
Klud, mier, pohoda. Nech sa ti dari.
uživatel
romanss
Registrace: 7/2018
Příspěvků: 897
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 109
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra