Quantcast

Protipirátské opatření italského operátora Sky Italia

| redakce | tiskobrázek k článku: Protipirátské opatření italského operátora Sky Italia

Po protipirátském opatření ze 14.září 2004 přestaly fungovat veškeré emulátory systému Seca 2 pro příjem italské pay-tv platformy Sky Italia. Španělský paket Digital+ nadále funguje. Řada černých diváků očekávala, že se v krátké době objeví nové verze emulátorů, které opět otevřou celý paket italské Sky Italia. Patrně se tak ale nestane.

Podle některých informací znalců pirátského dekódování Seca 2 na Sky Italia byl atak provozovatele poměrně zásadní. Provozovatel použil nový algoritmus kódování a bez využití paměti rom. Podobně změnily parametry funkce crypto obsluhované kryptoprocesorem a to znamená, že piráti na veřejném internetu nemají velké šance na vyřešení tohoto problému.

O kus dál mohou být komerční hackeři, kteří ale zřejmě nedají informace zadarmo a jen tak je nepustí volně na internet. Znamená to, že pirátský příjem Sky Italia z pozice Seca2 byl na stálo znemožněn. Provozovatel italské platformy Sky Italia tak může v klidu přejít na jediný systém NDS Videoguard.

Otázkou zůstává kdy k podobnému opatření přistoupí i španělská pay-tv Digital+ na satelitu Astra 19,2°E. (satkurier.pl)

Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem digitální satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v danné zemi dostupná.





Reklama




Vybrané články