Quantcast

Prima COOL může mít problém s Cool TV

| redakce | tisk

Česká komerční Prima TV může být brzy problém s maďarským kabelovým operátorem IKO Cable. Název kanálu české komerční dvojky Prima COOL a podobný název Cool TV používá právě IKO Cable, která si zaregistrovala ochrannou známku i pro Českou republiku.

Informaci přinesly Hospodářské noviny. "Napsali jsme oficiální námitku na Úřad pro průmyslové vlastnictví. Ten Primě žádost o registraci jejího názvu zamítl. Na písemné vyjádření čekáme, ale telefonicky nám to už úřad potvrdil. Je to logické, oba názvy Cool by byly na stejnou činnost," řekla HN zástupce IKO Cable Erika Luzsicza. Firma totiž nevylučuje, že se svým kanálem Cool TV bude expandovat na český trh. V současné době v ČR provozuje tři tématické kanály.

Prima nechce spor příliš komentovat. Podle ní jsou názvy obou kanálů dost odlišné. "Prima COOL je název naší stanice dle licence udělené Radou pro rozhlasové a televizní vysílání. K žádné kolizi s ochrannou známkou Cool TV nedochází," tvrdí HN Jana Kocová mluvčí Primy.

Prima Cool se vysílá pouze v Česku přes DVB-T, IPTV a satelit. Maďarská stanice Cool TV je placený kanál šířený zatím jen v Maďarsku.

zdroj: HN





Reklama




Vybrané články