Quantcast

Česká televize nabídne v HD olympijské hry na ČT HD

| redakce | tisk

Veřejnoprávní Česká televize (ČT) přinese zimní olympijské hry z kanadského Vancouveru ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Diváci kanálu ČT HD budou moci sledovat přenosy v HD formátu, který bude ve druhé polovině února vládnout sport.

"Rozdíl je patrný na první pohled. Je to jako mezi černobílou a barevnou televizí. Nebo jako když v galerii přejdete ze sálu impresionistů k realistům. Vidíte detaily, které jste předtím neviděli," popsal televizi ve vysokém rozlišení sportovní komentátor Robert Záruba, který společně s Vladimírem Drbohlavem celou olympiádu připravoval.

ČT HD bude od příštího týdne - od zahájení Olympiády - přenášet střídavě obsah ČT2, kde poběží hlavní sporty nebo ČT4, kde poběží méně atraktivní přenosy a záznamy. O přepínání z kanálu na kanál se bude na ČT HD starat ČT. ČT HD doposud přenáší obsah stanice ČT1. ČT nemá finanční prostředky pro šíření dalšího kanálu. Například v Německu startují s Olympiádou řádné HD vysílání oba hlavní programy německé veřejnoprávní televize - ARD HD a ZDF HD.

Pro příjem HD signálu musela ČT použít mobilní přenosový vůz, který bude během olympiády zaparkovaný na Kavčích horách. "Cena téhle maringotky se pohybuje kolem 150 milionů korun," vyčíslil ředitel techniky ČT Rudolf Pop.

zdroj: Hospodářské noviny





Reklama




Vybrané články