Quantcast

Výrobci objednávají 600 tisíc karet na HD Plus

| redakce | tisk

Zájem diváků v Německu o televizi ve vysokém rozlišení (HDTV) je větší než odborníci původně očekávali. Podle Tima Schneckenburgera, generálního ředitele HD Plus GmbH, dceřiné společnosti SES Astra, zájem výrazně překročil očekávání.

Podle šéfa HD Plus byla část dodávky přístupových karet prodána během vánočních nákupů. Služba měla také pozitivní odezvu ze strany prodejců přijímačů a výrobců set top boxů.

Satelitní platforma HD Plus odstartovala v listopadu 2009 se 2 programy ve vysokém rozlišení - RTL HD a Vox HD. Na konci ledna 2010 byla nabídka rozšířena o další 3 kanály - Pro Sieben HD, kabel eins HD a Sat.1 HD. Televize v HD vysílají stejný obsah jako ve standardním rozlišení, liší se obrazovou kvalitou.

Výrobci přijímačů si již u HD Plus objednali 600 tisíc přístupových karet. "Myslím, že víc si člověk nemůže přát za tento krátký čas," řekl DF na Schneckenburger.

Služba HD Plus se vysílá ze satelitu Astra (19,2°E). Pro příjem je nutný certifikovaný přijímač pro HD Plus se systémem Nagravision a HD Ready či Full HD televizor.

Prodej samostatných přístupových karet HD Plus bude zahájen ve třetím kvartále letošního roku. V prvním roce přijímá divák HD Plus zcela zdarma, pak si službu může objednat za malý poplatek 50 euro ročně.

Zákazník nepodepisuje žádnou smlouvu a neplatí žádné pravidelné měsíční poplatky.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články