Quantcast

Canal Digitaal začal využívat NGC Wild ze Skylinku

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost M7 Group, provozovatel satelitních pay-tv platforem Canal Digitaal, TV Vlaanderen a TéléSAT, provedla změnu ve své programové nabídce. Ze svého transpondéru vyřadila stanici Nat Geo Wild (National Geographic Wild). Tuto stanici nyní zákazníkům nabízí od satelitní platformy Skylink.

Pro Canal Digitaal byl dnes 15.2.2010 významný den. Vedle spuštění nového DVB-S2 transpondéru na satelitu Astra 1G provedla další provozní změny na svých transpondérech. Program Nat Geo Wild nyní odebírá od Skylinku a uvolněnou kapacitu po této stanici na svém transpondéru nyní Canal Digitaal nyní šíří dětský kanál Boomerang společnosti Turner Broadcasting Systems (TBS). Program byl na kapacitu zařazen z důvodu blížícího konce služby UPC Direct na satelitu Astra 19,2°E a potřebě zajistit šíření programů, které Canal Digitaal měl zajištěné simulcryptem od platformy UPC Direct. Potvrzuje se tak plán rychlejšího ukončení šíření UPC Direct na evropském satelitním systému Astra 19,2°E a přesun na satelity Thor 5 a Thor 6.

technické parametry - NGC Wild:

• Astra 1G (23,5°E), freq. 11,797 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

technické parametry - Boomerang:

• Astra 1G (23,5°E), freq. 11,739 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Kanál Boomerang je na nové frekvenci kódován pouze systémem Mediaguard 2. Platformě Skylink se tak nabízí další možnost rozšíření simulcryptu o další populární kanál. Boomerang ve stejné mutaci se totiž šíří i v Česku a na Slovensku.





Reklama




Vybrané články