Quantcast

ČT natáčí další díly HD seriálu Vyprávěj

| redakce | tisk

První klapka v Jizerských horách spustí ve čtvrtek 1. dubna 2010 natáčení druhé řady oblíbeného a TýTý 2009 oceněného retro seriálu České televize Vyprávěj. Nové díly se budou odehrávat v letech 1973-1978.

Posun nastane ve výpravě, v kostýmech, rekvizitách, grafice i dalších tvůrčích složkách. Příběhy postav navážou na ty předchozí, ale zároveň se svým způsobem bude jednat o samostatnou sérii s uzavřeným příběhem,“ slibuje autor seriálu Rudolf Merkner. Naplánováno je zatím 110 natáčecích dní. Realizace interiérů proběhne mimo jiné ve studiích na Kavčích horách. Velká část seriálu se bude odehrávat v exteriérech: „Nyní na jaře budeme jako jedny z prvních natáčet zimní scény na horách. S našimi hrdiny se diváci ve druhé sérii dostanou na řadu dalších zajímavých míst. Jedna z epizod se bude například odehrávat na typické dovolené v NDR,“ prozrazuje producent seriálu Filip Bobiňski. Druhou řadu seriálu uvede Česká televize v září 2010.

Prvních 26 dílů seriálu Vyprávěj vysílala Česká televize od 31. srpna 2009 do 22. února 2010. Všechny epizody se umístily v týdenním TOP5 ČT, z toho 12krát kralovaly na prvním místě. Průměrná sledovanost jednoho dílu byla 1 318 tisíc dospělých diváků (sledovanost 15,1 % při podílu na publiku 32,47 %) a 43 tisíc dětí (sledovanost 4,2 % při podílu na publiku 18,66 %).

Od 31. srpna 2009 byly spuštěny webové stránky seriálu www.ceskatelevize.cz/vypravej. Za celé období k minulému týdnu je navštívilo celkem 700 000 unikátních návštěvníků, kteří si zobrazili celkem 5 813 000 stránek. Videa na webovém speciálu seriálu Vyprávěj patří k nejsledovanějším vůbec. Průměrná sledovanost jednoho dílu seriálu na internetu byla 250 000 diváků.

Divácká oblíbenost seriálu Vyprávěj se odrazila také v nominacích na ceny TýTý za rok 2009. Seriál získal celkem čtyři nominace. V kategorii hereček se mezi nejoblíbenějšími umístily Nina Divíšková a Veronika Freimanová. V kategorii herců se v nominované pětici díky hlasům diváků objevil Svatopluk Skopal. Vítězství si seriál v divácké anketě TýTý 2009 vydobyl v kategorii televizních seriálů. „Děkujeme divákům za hlasy, které našemu seriálu poslali. Je to pro naši další práci důležitá podpora,“ neskrývá svoji velkou radost z prestižního ocenění producent seriálu Filip Bobiňski: „Věřím, že u Vyprávěj se nám podařilo povýšit obsah nad formu. Snažíme se vyprávět moderními filmařskými postupy, lehkou rukou, ale příběhy našich postav jsou opravdové, takové, které jsme všichni žili a můžeme se s nimi ztotožnit. A i když je seriál naplánován na více dílů, tak vzhledem k tomu jak dlouhé období pokrývá, neustále nacházíme zajímavá témata a prostředí, do kterých se můžeme s diváky podívat. Myslím, že je na co se těšit.“

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články