Quantcast

Duna TV skončila v analogu i digitálu na 13E

| Martin Vyleťal | tisk

Maďarská televize Magyar Televisió ukončila distribuci svých programů Duna I a Duna II Autonómia v analogovém a digitálním přenosu na satelitech Hot Bird 6 a Hot Bird 8 (13°E). Na stejné pozici bylo ukončeno vysílání maďarského rozhlasu MR.

Na pozici 13°E skončily v analogu i digitálu stanice Duna I, Duna II Autonómia a rozhlasové služby MR1 - Kossuth a MR2-Petöfi z důvodu vypršení smlouvy na transpondérovou kapacitu u satelitního operátora Eutelsat. Všechny tyto stanice je možné naladit po dobu 1/2 roku volně ze satelitu Thor 5 (0,8°W). K dispozici je i program Duna HD. Důvodem dočasné distribuce je probíhající tendr na zajištění distribuce kanálů Duna pro následující roky. Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) nabídl kontrakt na šíření stanic po dobu šesti měsíců. Do té doby by mělo být rozhodnuto o případně dalším přesunu, eventuálně setrvání na Thoru.

Z těchto důvodů zůstává součástí placené (kódované) nabídky Digi TV a nově i UPC Direct kanál Duna TV. V případě Directu také Duna HD.

dočasné technické parametry:

• Thor 5 (0,8°W), freq. 12,341 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

Na satelitním systému Hot Bird (13°E) zbývá jediný program v analogovém přenosu - francouzská TV5 Monde Europe.

zdroj: flysat + vlastní zpráva





Reklama




Vybrané články