Quantcast

ČAEK uspořádá 28.4.2011 výroční konferenci

| redakce | tisk

Hlavním tématem výroční konference bude placený obsah elektronických komunikačních sítí a služeb a další rozvoj ICT. Další témata se budou týkat reformy regulačního rámce pro elektronické komunikace, zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání a nových platforem přenosu televizního vysílání

Česká asociace elektronických komunikací o. s. (ČAEK) uspořádá 28. dubna 2011 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích každoroční výroční konferenci. Hlavním tématem výročního setkání ČAEK bude „placený obsah elektronických komunikačních sítí a služeb a další rozvoj ICT“.

Program konference je rozdělen do tématických bloků:

• Digitální Česko a nové přístupy ve správě rádiového spektra;

• transpozice reformovaného evropského předpisového rámce pro sítě a služby elektronických komunikací do českého právního řádu;

• audiovizuální mediální služby, ochrana obsahu;

• „video revoluce“ - televizní vysílání a jak obsah nalezne své diváky;

• nové platformy přenosu a maximální užitek širokopásmových služeb.

Výběhem témat výroční konference se pořadatel rozhodl orientovat na prvořadý a aktuální vývoj na úseku televizního vysílání, ISP a širokopásmových služeb a celkově na citlivou problematiku dodávání obsahu prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací.

Výroční konference ČAEK je určena všem provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a v také odborníkům a veřejnosti, kteří se včas na tuto akci řádně registrují.

Nad konferencí převzal záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc.

Do dnešního dne se na konferenci ČAEK zaregistrovaly již téměř dvě stovky účastníků. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.





Reklama




Vybrané články