Quantcast

ZDF v sobotu spustí kanál ZDF.kultur

| redakce | tiskobrázek k článku: ZDF v sobotu spustí kanál ZDF.kultur

Německá veřejnoprávní televize ZDF spustí v sobotu 7.5.2011 nový kanál pod názvem ZDF Kultur. Nahradí dosavadní televizi ZDFtheaterkanal. Nový digitální kanál se představí s novým názvem, logem a grafikou.

"Návyky televizních diváků se v změnily," vysvětluje změnu Markus Schächter, zástupce televizní sítě ZDF. "Novou nabídkou ZDF klademe důraz na moderní pojetí kultury," doplňuje.

Vznik zdf.kultur je reakcí na změnu životního stylu a porozumění kultury. Odstraní separaci mezi vysokou kulturou a popkulturou. Televize zdf.kultur se bude lišit od zavedených kulturních stanic. Nosným pilířem nové stanice bude popkultura a hry všech forem - od divadelních her až po internetovou a počítačovou herní kulturu.

Základním prvkem zdf.kultur bude populární hudba ale nikoliv jako proud videoklipů z oblasti popu a rocku. Televize se zaměří především na menšinové žánry jako indie rock a pop, heavy metal, hip hop, jazz a elektronickou hudbu.

Logo stanice bude tvořeno 2 barvami černou a oranžovou.

zdf.kultur bude vysílat FTA prostřednictvím evropského satelitního systému Astra na pozici 19,2°E na místě stávající televize ZDFtheaterkanal.

ZDF kultur měl původně odstartovat 1.4.2011. Start byl později odložen na 7.5.2011.

Program ZDF kultur na nejbližší dny najdete v sekci TV Program zde na stránkách parabola.cz.





Reklama




Vybrané články