Quantcast

V TV Metropol byla založena Asociace krajských televizí

| redakce | tisk

Na půdě Televize Metropol byla dnes založena Asociace krajských televizí. Jedná se o sdružení nezávislých provozovatelů, kteří založili asociaci, jejímž základním posláním je prosazovat a chránit práva a oprávněné zájmy svých členů týkající se provozu a rozvoje provozovatelů krajského vysílání.

Asociace krajských televizí (dále jen AKTV) umožní regionálním televizím vzájemnou spolupráci na nadregionálních projektech, stejně tak dá prostor pro vyměňování programů. V nespolední řadě má ambici vstupovat do legislativního procesu se svými připomínkami k televiznímu vysílání.

Zakládajícími členy AKTV jsou čtyři subjekty, které splnily podmínky vzniku členství a jejíž vysílání má pokrývat minimálně jeden kraj. Jedná se o Televizi Metropol, která vysílá v Praze a Středních Čechách, ostravskou televizi Polar a libereckou televizi GENUS PLUS. Čtvrtým zakládajícím členem je východočeská televize VTV1, která startuje na podzim letošního roku.

AKTV je zájmovým sdružením právnických osob ve smyslu ustanovení paragrafu 20f a násl. Občanského zákoníku. AKTV byla založena na ustavující členské schůzi konané dne 29. února 2012 v Praze.

Jejím předsedou se stal Jiří Němeček, ředitel vysílání Televize Metropol, který uvedl: „Je dobré, že se nám dnes podařilo založit společnou platformu krajských televizí nejen pro jednání se státními orgány a místní samosprávou, ale i s ochrannými organizacemi či provozovateli televizních multiplexů.“

Očekávám, že nově založená asociace bude pro provozovatele jednotlivých krajských televizí přínosem. Je co společně řešit v oblasti programu i obchodu.“ Říká předsedkyně představenstva a ředitelka GENUS PLUS Alena Roubalová“.

Generální ředitel Televize Metropol Marek Vítek dodává: „Nejen naše televize, ale i všichni ostatní členové nyní získávají zajímavý prostor pro „nadregionální“ spolupráci. Věřím, že se v blízké době k asociaci připojí další provozovatelé krajských televizí v ČR.“

zdroj: TV Metropol





Reklama




Vybrané články