Quantcast

Prima COOL bude v březnu dřít, bojovat a pádit o 106

| redakce | tisk

Televize Prima COOL připravila na březen pro své diváky hned tři premiérové tituly. Na obrazovky se 7. 3. ve 20.15 vrátí česká docu show Těžká dřina ve své druhé řadě, následovaná speciálním dokumentárním seriálem Největší bitvy druhé světové války (20.45).

Zápasy s náročnou prací v českých reáliích i ty, které v dosud neuveřejněných a nově dokolorovaných filmových záběrech sváděli vojáci v dosud nejrozsáhlejší válce, uvidí diváci každou středu. Na pátek 23. 3. je pak připraven první díl nové 17. série Top Gearu, vysílat se bude vždy od 20.15.

Těžká dřina je formát dokumentární show z prostředí nejsložitějších, nejzajímavějších, a především nejodpudivějších prací, které se dají na našem území vůbec vykonávat. Po úspěšné minulé sezoně pokračuje druhou řadou. Moderátor si opět v každém dílu vyzkouší pozice zaměstnanců, jimž jejich pracovní náplň nikdo nezávidí. Rozhodně nebudou chybět fyzická námaha, nebezpečné chvíle a složité a náročné činnosti. Jak se s nimi vypořádá člověk, který nikdy manuálně nepracoval? Moderátor a reportér Roman Buťa se dosud živil především mluveným slovem. V první sérii zavítal na pilu, do ZOO, slévárny, sklárny a kanalizace. Podílel se na demolici, čistění TOI TOI toalet i na práci v kamenolomu. Specialitou byla možnost nahlédnout za pomoci pořadu Těžká dřina do bioplynové stanice - poprvé za dobu jejího fungování. Žádná jiná televize zatím diváky se zabezpečovacími procedurami tohoto zařízení neseznámila. Prima COOL byla rovněž první z TV stanic, které bylo umožněno nahlédnout do práce báňských záchranářů. Ve druhé sérii má Roman v úmyslu navštívit například skládku tříděného odpadu, zemědělskou farmu, připojit se k těžce rubajícím horníkům i zakusit nejrůznější zaměstnání v nepřístupných prostorách Letiště Praha Ruzyně. Na diváky a moderátora však čeká ještě mnoho dalších záludných a náročných činností.

Prima COOL bude v březnu dřít, bojovat a pádit o 106
▲ Prima COOL bude v březnu dřít, bojovat a pádit o 106

Největší bitvy druhé světové války - ve vzduchu, na souši, na moři i pod hladinou, jak jste je ještě nikdy nemohli vidět. V barvě! Dokumentární pořad zachycuje druhou světovou válku tak, jak ji skutečně prožívali vojáci obou znepřátelených stran - Spojenců i Osy. Vizuálně ohromující dokument využívá autentické materiály, zachycené válečnými kameramany a fotografy, dobové černobílé zprávy, zabavené filmy nepřátel a přidává rozhovory s pamětníky a historiky. Mnoho záběrů nebylo ještě nikdy použito a díky pečlivému kolorování je mohou diváci poprvé vidět v barvě. Připomenou intenzitu války proti Německu a Japonsku a její oběti. Každá epizoda se zaměřuje na jeden konkrétní konflikt. Například Dunkerque, bitvu o Norsko, pád Singapuru, Pearl Harbor, bombardování Německa, bitvy v severní Africe, bitvu o Midway, Monte Cassino, most u Remagenu, Den D, znovudobytí Francie, válku v Pacifiku a Atlantiku a mnohem více.

Prima COOL bude v březnu dřít, bojovat a pádit o 106
▲ Prima COOL bude v březnu dřít, bojovat a pádit o 106

Nezaměnitelný Top Gear se v březnu přihlásí aktuálními díly z léta 2011. Jaké absurdní situace nás čekají v 17. sérii? Richard například dostane za úkol otestovat jihoafrické vojenské vozidlo Marauder. Pokusí se ho srovnat se slavným Hummerem pomocí série zkoušek a zjistí, co se stane, když pod auty vybuchnou tři kilogramy Semtexu. Jeremy oslaví 50. výročí zrození Jaguáru E. V modelu Speedster a zajede na sraz více než stovky fanoušků. James se pak pokusí nejen dokázat, že je Mini Cooper rychlejší než závodní boby, ale i stát se v Las Vegas řidičem zpěvačky Cher. A kromě dalších skvělých vylomenin budou konkurovat železniční dopravě. Aby zlevnili, zrychlili a zpestřili vlakovou přepravu, nahradí trio lokomotivu speciálně upraveným autem a zapřáhnou za něj karavanové přívěsy, přestavěné na vagony. Vyrobí si dokonce první třídu, druhou třídu, jídelní vůz i třídu pro socky.

zdroj: Prima





Reklama




Vybrané články