Quantcast

Sky News Arabia spustila testy

| redakce | tisk

Arabská mutace britského zpravodajského kanálu Sky News zahájila testy na družici Badr 4 (26°E). Sky News Arabia zahájí vysílání pro oblast Středního východu a severní Afriky (MENA region) během jara letošního roku. Vysílání stanice bude možné naladit i ve střední Evropě.

Za projektem Sky News Arabia stojí joint venture Abu Dhabi Media Investment Company (ADMIC) a British Sky Broadcasting (BSkyyB). V současné době je projekt ve zkušebním režimu před uvedením produktu na trh. Satelitní diváci mohou zatím naladit krátkou promo smyčku s logem stanice.

Sky News Arabia spustila testy
▲ Sky News Arabia spustila testy

V současné době stanice přibírá nové zaměstnance. Mezi posily patří mimo jiné Mohannad Al Khatib, který dříve pracoval jako rozhlasový hlasatel Hlasu Ameriky (Voice of America) ve Washingtonu DC, důstojník pro UNICEF a zpravodaj pro Al Arabiya a Future TV.

Hassina Ouchene dříve pracoval jako reportér a moderátor pro Algerian Radio, Algerian Television, Al Aan TV a Al Arabiya TV, pracoval pro Jordan TV, Al Libiyah TV, Egypt TV a dvě mezinárodní stanice se sídlem v Jordánsku a zároveň působil jako korespondent pro jordánskou vládu.

Dalia Abdalla pracoval pro Russia Today jako zástupce šéfredaktora a moderátor pořadů pro mládež. Darwish Al Taweel pracovala jako moderátorka pro Sama Dubai, Baynounah Media Group a naposledy pro Abu Dhabi TV.

Alma Intabli zpočátku pracoval jako editor zpráv pro webové stránky Al Arabiya. Později se stal moderátorem Al Arabiya TV. Imane Lahrache byla moderátorem ekonomických informací a zpráv v Russiya Alyawm TV. Osama Khamayseh dříve pracoval jako moderátor zpráv v televizi Jordan TV a Al Aan TV.

Seza Armenazi působil jako reportér pro Qatar TV, Kuwait TV a Abu Dhabi TV před vstupem do zpravodajské televize Etturkiye Arabic. Maya Ryadan moderovala zpravodajskou relaci pro The Peope Radio Station v Libanonu, Sawa Radio ve Spojených arabských emirátech a také pro tamní časopisy.

technické parametry testů Sky News Arabia:

• Badr 4 (26°E), freq. 11,996 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, service ID 25, video PID 2560, audio PID 2520, FTA

Testy Sky News Arabia probíhají také na družici Nilesat 201 (7°W). Vysílání z tohoto satelitu není možné přijímat s běžnými parabolami v regionu střední Evropy.





Reklama




Vybrané články