Quantcast

Deníky orangutanů - nový doku seriál na Viasat Nature

| redakce | tisk

Připravte se na příval emocí, které s sebou přináší sledování neustálého boje při záchraně roztomilých orangutanů - sirotků v nemocnici "Orang Jungle" uprostřed Bornea.

Veterináři a štáb stráví velmi inspirující týden v srdci největšího rehabilitačního centra pro orangutany, který jim poskytne neobvykle intimní a zasvěcený pohled na nejzábavnější tvory z řad lidoopů, v jednom z nejvzdálenějších koutů světa. Prožijí úspěch a prohru v situacích, když orangutanům pomáhají dělat první kroky zpět do jejich života v divočině. Diváci si také budou moci podívat na nebezpečnou záchrannou akci, kdy ochranáři v boji proti pytláctví sledují stopy, které je dovedou k mláďatům orangutanů, jež mají být prodána na trhu se zvířaty. Pětidílný seriál začne vysílat televizní stanice Viasat Nature 19. července od 20:00.

Tyto inspirativní příběhy plné lidského odhodlání ukazují orangutaní sirotky jako okouzlující mláďata, jejich situaci jako žalostnou a zároveň přinesou informace o jednotlivých záchranných akcích.

V první epizodě budou diváci moci sledovat vypuštění hrstky mláďat do volné přírody. Příběh vypráví o matce Abut a jejím mláděti, která byla nalezena naprosto vyhladovělá na pokraji smrti. Společně se svým mládětem se zotavovaly v rehabilitačním centru, které je domovem pro více než 600 zachráněných orangutanů. Zde vyrůstající mláďata potřebují nepřetržitou péči a získávají tady také potřebné dovednosti pro přežití v divoké přírodě, kam se po čase vrátí. Orangutan Sumanto bojuje po děsivém pádu v centru o život a záchranný tým musí velmi rychle jednat, když se samec rozhodne, že nechce být zachráněn.

Druhá epizoda ukazuje problémy orangutanky Roothi, která inklinuje k sebepoškozování, a odhalí příběh záchranářského týmu, který se vydal na dalekou cestu za záchranou mladého orangutana, jenž je ilegálně držen v malé kleci.

Ve třetí části nahlédnou diváci do školky pro orangutany, kde poznají malého Noodyho, seznámí se s nejchlupatějším orangutanem Herculem a uvidí další ze záchranných akcí, tentokrát se bude zachraňovat orangutanka Bonny.

Ve čtvrté části zachvátí kliniku malárie a někteří mladší orangutani se tak ocitnou v ohrožení. Záchranný tým bude konfrontovat ozbrojeného únosce dvou mláďat a ředitelka centra se ocitne v centru Bornea, kde budou vypuštěni další zachránění orangutani.

V poslední, páté epizodě se mohou diváci těšit na to, jak členové záchranného týmu po měsících příprav zahajují jednu z největších vypouštěcích akcí. S využitím lodí, letadel a vrtulníků se pokusí přemístit mámu Píku, její mládě a dalších 23 orangutanů hluboko do srdce Bornea.

zdroj: Pram





Reklama




Vybrané články