Quantcast

Balkanika TV a Fan TV brzy v HD rozlišení

| redakce | tisk

Již brzy se dočkají diváci bulharských programů Fan TV a Balkanika MTV možnosti sledování hudebních pořadů ve vysokém rozlišení (HDTV). Obě televizní stanice se chystají spustit vysílání v HD formátu. Pro Signal.bg to oznámil Nencho Kasamov, jeden z vlastníků.

"Za několik dní, nemohu říci přesně, Fan TV přejde do HD formátu. Balkanika také. Přípravy jsou v plném proudu. Chceme, aby všechno bylo na nejlepší úrovni," řekl Kasamov.

FAN TV byla založena v roce 2003. Stanice vysílá 24 hodiny denně hudební program složený z bulharské a mezinárodní popové a rockové hudby, pop-folku, folklóru a lidové hudby. FAN TV nabízí také videa z koncertů, filmů a dalších hudebních akcí. FAN TV je šířen přes satelit a také kabelové operátory. Stanice je dostupná na 95 procentech území Bulharska, 75% Makedonie a 60% Albánie.

Balkanika Music Television je jedinou hudební satelitní televizi na světě, které kombinuje moderní hudbu a kulturu Albánie, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Řecka, Makedonie, Rumunska, Slovinska, Srbska, Černé Hory, Chorvatska a Turecka. Televize odstartovala 15. srpna 2005.

Vlastníkem obou televizí je společnost Fen Ti Vi se sídlem v Sofii. Až do prosince 2010 byly obě stanice šířeny z pozice 16°E. Pak bylo vysílání přesunuto na satelit Hellas Sat 2 (39°E), kde vysílají FTA. Dále jsou stanice součástí nabídky Vivacom na pozici 45°E a jsou zde zakódovány systémem Videoguard.

technické parametry z pozice 39°E:

• Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,565 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: media-sat.net





Reklama




Vybrané články