Quantcast

M77 Group: Útoky na naše weby probíhají 2 měsíce

| redakce | tiskobrázek k článku: M77 Group: Útoky na naše weby probíhají 2 měsíce

Útoky na internetové stránky satelitních platforem CS Link a Skylink probíhají již zhruba dva měsíce. Během této doby se hackerům podařilo pozměnit titulní stránku webu skylink.cz a také získat databázi zákazníků CS Link.

"Pod palbou útoků jsme už cca 2 měsíce," popisuje situaci webu parabola.cz předseda představenstva společnosti M77 Group Jaromír Glisník. "Bezpečnostní opatření průběžně měníme. Stojí to spoustu peněz a kapacit," dodává.

Hackerům se podařilo hacknout oba weby M77 Group - tedy starší internetovou prezentaci cslink.cz ale i nejnovější web skylink.cz, kterou společnost představila začátkem listopadu letošního roku.

"Spekulace, že se hackeři dostali k databázi během útoku na stránky Skylink smysl nedává," říká Jaromír Glisník. "Oba systémy jsou naprosto oddělené," dodává.

Možným důvodem útoků hackerů je zavedení servisního poplatku ve výši 29,-Kč v Česku (1,20 eur na Slovensku) za příjem balíku neplacených programů DIGITAL. Původní reklamy CS Link a Skylink slibovaly příjem programů bez poplatků.





Reklama




Vybrané články