Quantcast

33 procent abonentů pay-tv na světě využívá HDTV

| redakce | tisk

Globální trh s placenou televizí zvýšil během roku 2012 počet abonentů o 47 milionů na celkových 864 milionů. Rostly zejména satelitní, kabelové a IPTV platformy. Nízký růst zaznamenala digitální terestrická televize.

ABI Research předpovídá, že trh s placenou televizí poroste i v roce 2013 a dosáhne celkových 907 milionu předplatitelů.

Během několika posledních let se zvýšil počet klientů IPTV po celém světě. V roce 2013 se jejich počet zvýší o 9 milionu a dosáhne 79,3 milionu abonentů. Více než 1/2 klientů IPTV pochází z Asie. Jen v samotné Číně je přes 3 miliony abonentů IPTV.

Kabelová televize zůstává silná, zejména na trzích jako je čínský a indický. Kabelová TV bude mít největší počet na celosvětovém trhu placeného TV vysílání v roce 2013. Nicméně rychle rostoucí IPTV způsobí pokles kabelové TV na 65,4 procenta v roce 2013 v porovnání s 66,2 procenty v letošním roce.

V současné době 33 procent klientů pay-tv na světě využívá HDTV. Nejvyšší penetrace je v Severní Americe a západní Evropě (84 procent a 76 procent).

V řadě zemí v různých regionech stále probíhá proces přechodu na digitální vysílání, zvyšuje se počet HD stanic a paketů.

AB Research předpovídá, že v roce 2013 bude na celém světě sledovat 38 procent abonentů pay-tv programy v HD rozlišení.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články