Quantcast

Slovenské stanice rozšiřují HD obsah

| redakce | tisk

Slovenské televize vysílají v HD rozlišení již delší dobu. Většinou nabízejí obsah vyrobený v SD rozlišení. V následujícím období by se situace s nativním HD obsahem mohla zlepšit - televize investují do HD obsahu.

"RTVS v roku 2013 počíta s výrobou ďalších pôvodných programov v HD. V prípade Jednotky sa bude objem vlastnej tvorby v HD zvyšovať, v tomto roku dokonca počítame aj s niektorými živými reláciami v HD," uvedl pro portál Živé.sk mluvší veřejnoprávní RTVS Richard Šümeghy.

V současnosti vysílá Jednotka v HD rozlišení původní sitcom Hlavne, že sa máme radi a také relaci Nebíčko v papuľke. RTVS počítá i s tím, že v HD představí i svůj kanál Dvojka. RTVS je vybavena HD kamerami, které nakoupila v loňském roce.

Zatím není známo, kdy začne RTVS vyrábět pořady původní tvorby v HD.

Komerční TV Markíza má s HD vysíláním konkrétnější představy. "Tento rok postupne začneme s HD v publicistike a neskôr pribudnú ďalšie formáty, napríklad spravodajstvo či viaceré pôvodné seriály," uvedl pro Živé.sk PR manažér TV Markíza Lukáš Kočišek.

V HD rozlišení Markíza vysílá původní seriál Búrlivé víno. S vlastními kamerami dříve natočila i reality show Farma.

Nejvíce akvizičního materiálu v HD kvalitě vysílá JOJ. S vlastní tvorbou je to ale o poznání horší - v tomto formátu nabízí jen seriály Pod povrchom a reality show Experti.

"HD vysielanie rozširujeme postupne. Aktuálne najviac máme v HD akvizičných titulov, pôvodná tvorba pribúda a bude pribúdať postupne. Presne termíny nebudeme konkretizovať," uvedl pro Živé.sk mluvčí TV JOJ Jozef Gogola.

Jednotka v HD rozlišení vysílá ve veřejném DVB-T multiplexu, Markíza HD přes satelitní platformu Skylink, JOJ HD jen v kabelových sítích a IPTV.





Reklama




Vybrané články