Quantcast

TV Markíza neumístí ani další kanál do DVB-T

| redakce | tisk

Společnost CME, která na Slovensku provozuje neplacené programy TV Markíza, TV Doma a DajTo se nechystá zařadit ani další stanice do digitálního terestrického multiplexu (DVB-T). Důvodem je vysoká cena za šíření.

"Dôvodmi sú vysoká cena za terestriálne vysielanie nastavená spoločnosťou Towercom a veľmi nízky podiel domácností prijímajúcich TV signál prostredníctvom DVB-T," uvedl pro portál Živé.sk PR manažér TV Markíza Lukáš Kočišek. Společnosti se zkrátka nevyplatí umístit program do DVB-T.

Podle provozovatele TV Markíza přijímá DVB-T méně než 10 procent slovenských domácností. Za takových podmínek pro televizi nemá smysl sem umisťovat program DajTo a ani chystaný čtvrtý kanál Markíza Cinema.

CME bude proto na Slovensku preferovat jiné formy přenosu TV signálu - kabelové a satelitní šíření. Je to odlišná strategie CME proti působení na českém trhu. CME prostřednictvím CET21 umístila nový kanál TV Smíchov jen do DVB-T multiplexu 4. Přes satelit tento program nevysílá a tak je program stanice dostupný velmi omezenému počtu českých domácností, kteří mají to štěstí a jsou v dosahu nové DVB-T sítě.





Reklama




Vybrané články