Quantcast

SES: Spotřebitelé přejdou na 4K

| redakce | tisk

Nový CEO satelitního operátora SES (Astra) Karim Michel Sabbagh v hlavním projevu na CASBAA Satellite Industry Forum v Singapuru řekl, že ačkoliv placená DTH se na řadě trzích mění v IP a OTT dodávkou programmingu, zůstává mnoho důvodů proč být u satelitního šíření optimistický.

"Spotřebitelé přejdou do 4K," řekl. "Simulcast bude pro nás příležitost. Na vyspělých trzích stále existují možnosti, které nebyly využity. Na rozvíjejících trzích není žádná pevná síť. Dokonce vlákno dnes neposkytuje kompletní řešení," řekl Sabbagh. "Během mistrovství světa OTT hráči nebyli schopni se vyrovnat s tlakem na pásmo. To je příklad, kdy satelitní technologie může pomoci," doplnil.

Sabbagh také hovořil o přenosu dat a uvedl, že i přes rostoucí šíření obsahu přes vlákna, satelit má jasnou roli. Mluvil o Evropě a cíli 50 procent domácností v Evropské unii připojených při rychlostech nad 100 Mbps a dalších 50 procent mají mít do roku 2020 širokopásmové připojení nad 30 Mbps a podotkl, že tyto cíle jsou nereálné. "Evropa se na ně nedostane," tvrdil a uvedl, že satelit odpovídá na dvě slabiny - dosah a kvalita zkušeností.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články